toma.jpg

Aika tarkalleen vuosi sitten tämä lihaisa mötkäle näki päivänvalon kauppojen lihavalikoimissa vaikka rapakon takana näitä on imeskelty jo iät ja ajat.

Tomahawk, eli toisin sanoen härän kyljys on pihvi joka todellakin ottaa mittaa syöjästään. Painoa piffillä on lähestulkoon poikkeukseutta kilon verran. Tietenkin tästä painosta osan kellottaa iso luu mutta sittäkin huolimatta lihaa on riittävästi kahdelle tai jopa neljälle. Isoimmat kokkaamani Tomahawkit on ollut yli kaksi kiloa.

Tomahawk ottaa aikansa grillissä mutta kärsivällisyys palkitaan erittäin murealla lihalla. Itse en sen kummoisempia lisukkeita ole ikinä pihveille kaipaillut, sillä mielestäni hyvä liha puhukoon puolestaan. Hintaakin lähestulkoon parin kilon piffille tulee lähemmäs 50 euroa joten sen hintainen liha olkoon pääroolissa.

Aikaisemmassa Tomahawk postauksessani tämä kesän herkku nautittiin maissin ja coleslawin kera.

Enkä sen kummempia lisureita väsännyt nytkään. Argentiinlainen chimichurri on aina loistava lisuke grilliruoalle. Se menee hyvin grillatun kanan ja vaalean kalankin kera. Mikä parasta, sekin on mielettömän helppo tehdä.

Jos minulta kysytään, niin Tomahawk on se juttu kun grillataan!