IMG_3030.JPG

Jokin aika sitten kirjoittelin hyvistä pihvilihoista ja jossa mainitsin Entrecoten, Flank Steakin ja T-luupihvin. Flank Steak pistettiin poskien kautta ruoansulatukseen juhannuksena ja nyt jussin jälkeen on hyvä sulatella t-luupiffiä.

T-Luupihvi on mielettömän kokoinen, pienimmilläänkin 500g, toissa kesänä syömäni pihvi oli 1,5kg ja varmaan kymmenen senttiä paksu. Jälkimmäisessä tavaraa oli liikaa vaikka liha onkin se juttu. Kaverini sen sijaan söi omansa ja päälle vielä 3 makkaraa!! Isoimmista pihveistä onkin järkevää jakaa kahdelle, ellei sitten halua olla ähkyssä seuraavat 3 vuorokautta.

Mutta t-luupihvi on pihvi siinä missä muutkin. Olen edelleenkin sitä mieltä, että pihvi kaipaa mitään sen kummempia kikkoja tai mausteita. Pihvi on pihvi ja pihvin pitää maistua lihalta. Ei currylta tai kanelilta. Suola, siis reilu suola ja hyvä rouhittu pippuri on ainoat asiat joita pihvi kaipaa. T-luupihvissä toinen osa on ulkofileetä ja toinen sisäfileetä ja maustan ne aina vaatimattomasti.

Valmistus ei juurikaan eroa muista pihveistä. Pihvin keskellä vain menee luu. Tärkeimmät seikat on kuuma grilli, hyvä suola ja vetäytyminen. Grillaa siis kuumassa grillissä, mausta rohkeasti ja anna vetäytä rauhassa vaikka mielesi tekisikin nielaista koko pala kerralla.

Tarjoa kylkeen esim. Grillattua bataattia ja chilivoita. Toinen vaatimaton tapa on raikas ja rapsakka vihersalaatti ja pullo punkkua. Muuta et onneesi kaipaa, usko pois.

Ainoa miinus on jälleen hinta. No mutta Suomessa kun ollaan, niin ei pitäisi olla enää yllätys.