metsapiiras.jpg

Shepherds Pie on varmaan yksi tunnetuimpia klassikoita Briteistä Beef Wellingtonin, Kidney Pien & Fish & Chipsien ohella. Enkä ihmettele, vaikka kyseessä onkin vain lammasta jemmattuna muusin alle on se kuitenkin viimeisen päälle maukasta roinaa.

Pakastin on väärällään lammasta mutta näin syksyllä se täyttyy myös riistasta ja etenkin hirvestä. On kulmapaistia ja on niskaa ainakin. Eikä siinä muuta kuin lihamylly laulamaan ja paistia sisään. Hirvenjauhelihaa kyllä aika hyvin lojuu myös kauppojenkin pakastealtaissa ja lihatiskeissä näihin aikoihin vuodesta mutta kun itse jauhaa, niin siinä on sitä jotain.

Tästä syystä lampaat saivat jäädä vielä paleltumaan ja koska mieli teki shepherd Pie tyylistä muonaa ja riistakin maistuu aina, niin yhdistin ne yhdeksi ja lopputuloksena syntyi Metsästäjän Piiras. Hirvipaimenen piiras kuulostaisi typerältä koska en ole ainakaan hen.kohtaisesti ikinä tavannut yhtäkään joka niitä paimentaa. Tosin nykymaailmaa seuratessa en ihmettelisi vaikka joku itsensä sellaiseksi tituleeraisi.

Riista on hyvää, riista on terveellistä, riista on vähärasvaista ja ennenkaikkea riistassa on oma makunsa jolla se eroaa muista tusinalihoista edukseen. Vaikka päättäjät eivät sitä hyväksy luomuksi, niin minulle se on sitä. Kaverit saavat rynniä ja duunailla omiaan metiköissä ja napostella mitä mieli tekee. Se jos joku on hienoa ja se myös maistuu lautasella.

 

IMG_0816.JPG