kanasalaatti.jpg

 

Koko elokuu on nyt pyhitetty tässä talossa Meksikolaiselle ruoalle ja suurimmaksi osaksi pääosaa on näytellyt Habanero monissa muodoissaan. Niin myös nyt, nimittäin potkua sisältävä kanasalaatti on Meksikoon suuntaan kallellaan. Makua salaattiin tuo mausteseos jossa on savupaprikaa, juustokuminaa, kuivattua chiliä, valkosipulia ja fenkolia. Kuin tehty kanalle.

Lisäksi Meksikon twistiä haettiin maissista ja avokadosta. Avokado tuo hyvää raikasta makua ja hyviä rasvoja. Kanassa kun rasvaa ei näy edes röntgenissä, niin avokado tuo sitä kaivattua rasvaa mukaan. Toki jos haluat lisää rasvaa, niin esim. Manchegojuusto voi vielä raastaa päälle! Potkua rehuun tuo habaneroöljy jota juurikin kotosalla keittelin. Jos habaneroöljyä ei ole omasta takaa eikä sen valmistus kotosalla innosta, niin kaupoista kyllä löytyy kyllä ihan hyviä chiliöljyjä.

Salaatti sellaisenan ei aina ainakaan raavaimpien miesten mahalaukkua yksinään täytä. Tässä tapauksessa suosittelen tarjoamaan salaatin kylkeen esimerkiksi ranskankermaa, salsaa ja nachoja tai sitten koko komeuden voi rullata tortillan sisään ja nielaista mahaan.

Hyvää ja kevyttä, toimii parhaiten kuumina päivinä Meksikolaisen oluen kanssa!