IMG_3719.JPG

 

Lunta tupruttaa ulkona ja ilma pyrkii vielä kivasti pakkasenkin puolelle, silloin kaipaa jotain lämmintä. Mikä muu sitten paremmin mieltä ja kehoa lämmittäisi kuin oman kullan kainalo tai chilillä maustettu katkarapu-chorizopasta?

Talvisin maistuu parhaiten kaikki pitkään hautuneet liha, kermaiset kastikkeet, keitot ja mausteiset padat. Ne tosin vievät aikansa ja fiksuimmat laittavat nuo porisemaan jo aamusta. Jos kuitenkin ei ole patoja laittanut ajoissa tai hautumaán tai kaipaa jotain nopeaa lohturuokaa talvi iltoihin tai päiviin, niin tällä pastalla kyllä mieli ja keho lämpiää mukavasti.

Ihanan mausteinen chorizomakkara, tuore punainen chili, valkosipuli ja katkaravut kyllä saavat jäät sulamaan ihmisen kuin ihmisen sisältä. Kastike on mausteinen ja murskatut fenkolinsiemenet tuovat oman vivahteensa kastikkeesen. Pyörittle spagetti kunnolla kastikkeessa sekaisin, tarjoile lautaselle, raasta päälle tuhdisti parmesaania ja purista lopuksi vielä sitruunaa tai limeä. Huomaat kuinka lämpö nousee kehossa, taivaallista!