IMG_2702.JPG

Kaupallinen kampanja.Yhteistyössä Plan B

Ainahan ei kaikki mene niinkuin pitäisi, silloin hyvä olla plan B. Se nähtiin jälleen tällä viikolla. Lihavalikoima ei vastannut odotuksia, tai siis suunnitelmia kaupassa ja Suomen MM-kisatkin loppuivat ennenkuin ehtivät edes alkaa. Jälkimmäiseen ei löydy ratkaisua mutta lihan voi korvata aina kalalla. Kalaa tässä blogissa?- Voi kyllä, liha se on kalallakin ja kyllähän lihamies aina joskus kalaakin syö. Siinä kun on sitä omega 3 joka tekee aivoista paremmat, sitähän en ole tarpeeksi saanut.

IMG_2711.JPG

 

Alkuperäiset suunnitelmat olivat tiukasti kietoutuneet lihaisan ruoan ympärille mutta valikoima kaupan tiskillä ei ollut sinne päinkään. Vedin Plan B:n esiin ja tallustelin itsevarmana kalatiskille, eikä sekään mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Olisin mielelläni ostanut merikrottia mutta onneksi on lohta. Lohi on sellainen luottopakki siian ohella kun kalaruokia funtsii. Siika on hentoinen ja se ei tykkää tulla maustetuksi, lohi on rasvainen ja tykkää tuhdeistakin mausteista ja savustamisesta. 

Kalan grillaaminen onkin sitten asia erikseen ja joskus on meinnnut hermotkin mennä. Varsinkin vaalean kalan kanssa meinaa ärsyttää, toveri kun tuppaa kuivamaan helposti. Lohi on hyvä siihen tarkoitukseen ja kun lohen nahan grillaa rapeaksi, niin se haastaa sipsit. Rapea lohen nahka on hyvää! 

IMG_2708.JPG

Kelikään ei ollut ihan mieluisin,ellei vesisade sitten lukeudu suosikkeihin. Ei se ainakaan usein grillaaja hyväile. Keliä en voinut muuttaa mutta Plan B löytyi, nimittäin asenne. Parveke grilli pauhaamaan ja asenne aurinkoon, kesäistä ruokaa, tuoksua ja makua sateiden keskellä. Hyvää lohta, hieman grillattua parsaa ja kanamuna- perunasalaattia. Koko setti loistavaa kotiruokaa joka maistuu koko porukalle, valkoviini lasillisen kera. Juomasuosituksena Plan B Sauvignon Blanc 2014 Valkoviini joka oli kuin luotu lohelle ja parsalle tai toistepäin.

Tämä oli jälleen osoitus siitä, että kaikki ei ehkä aina mene niinkuin siellä Strömsössä. Sen takia tulee aina olla Plan B hallussa, niin loppupeleissä ne hommat kyllä skulaa. 

IMG_2559.JPG

 

Lohta, Grillattua parsaa ja Pottusalaattia

Lohi:

180g lohipala per syöjä

Sitruunasuolaa

mustapippuria

öljyä

Suolaa lohi kunnolla n.15min ennen grillaamista. Valele kalapalat öljyllä ja nosta nahkapuoli alaspäin kuumaan grilliin. Paista kunnes nahka on rapeaa. Nosta sitten kalat grillin viileämmälle puolelle, pippuroi ja laita kansi kiinni. Anna kalan grillaantua vielä 10min tai kunnes kypsää.

Parsa

3kpl per syöjä

suolaa

oliiviöljyä

Mausta parsat suolalla ja oliiviöljyllä. Grillaa parsat grillin kuumimmassa kohdassa pikaisesti. 

Pottusalaatti 4:lle

8 perunaa keitettynä ja kuutioiksi leikattuna

2 kanamunaa keitettynä ja pilkottuna

1 puntti tilliä pieneksi silputtuna

1 punasipuli pieneksi silputtuna

4rkl majoneesia

1tl dijon sinappia

1 valkosipulin kynsi murskattuna

mustapippuria

suolaa

Yhdistä kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä sekaan myös esim. Katkarapuja jos haluat salaatista vielä ruokaisamman.