tartar.jpg

 

Lihansyöjien ehdotin suosikki ja inhokki on tartarpihvi. Itse kuulun ensimmäiseen vaihtoehtoon ja syön tartaria ravintolassa aina jos se sattuu listalla olemaan. Toiset rakastavat sitä alkuruokana mutta pääruokana kokevat sen määrän raakaa lihaa olevan liikaa. Itse pystyn kyllä hyvillä mielin vetäsemään isommankin tartarpihvin tosta vaan.

Muistan kuitenin ajan jolloin olin vielä poikanen ja kun äiti kokkasi jauhelihaa, niin isäni ja siskoni olivat aina innoissaan raa'an jauhelihan kimpussa ja minua se lähinnä oksetti. Tosin siihen aikaan olin todella nirso ruoan suhteen. Olen jopa kieltäytynyt syömästä Heinz ketsuppia koska se oli mielestäni ruotsalaista. Niin siinä vaan kuitenkin kävi kuten lähes aina eli kun maistoin ensimmäisen kerran, niin siitä asti se on ollut suurimpia suosikkejani.

Jos tartar ei ihan suosikkeihisi lukeudu sellaisenaan, niin tartarpihvin voi myös esimerkiksi hiillostaa tai grillata pikaisesti. Raaka liha sellaisenaan ei ole kauhean kummoista mutta hyvän tartarin salaisuus piilee paitsi laadukkaassa lihassa, niin myös maustamisessa. Mielestäni parhaimmat maut saat käyttämällä anjovista, dijon sinappia, creme fraichea ja kapriksia. Kylkeen voi vielä tarjoilla etikkapunajuuria ja suolakurkkua mutta ehdottomin on majoneesi, patonki ja ranskalaiset sekä tabasco!