possukyljys.jpg

IMG_1314.JPG

On se hienoa kun on valurautapannu ja pari palaa kyljystä. Kyljystä joka on vielä luussa kiinni ja lisäsuojana vielä nahka ja sentin rasvakerros. Aivan kuin tekijälläänkin. Eli jos siis innostut useinkin tai vaikka harvemminkin käristelemään kyljyksiä kotosalla, niin kannattaa mahdollisuuksien mukaan ostaa aina kokonaista kyljysriviä. 

Kuten tiedämme, lihanpala jossa on luu kiinni, on aina mehukas. Liha jossa on luun lisäksi sekä rasva, että nahka on siis entistäkin parempaa. Ja jos sen läskikerroksen syöminen aiheuttaa kylmiä väreitä ja saa kaiken inhotuksen keskellä ihosi niin kananlihalle, että käsivartesi muistuttavat hetken pulloharjaa, niin älä silti revi sitä pois. Nahan ja rasvan voi sitten silpaista loppuvaiheessä mäelle. Se on suoja paistamisen aikana. 

kyljykset.jpg

 

Kokonaisia kyljysrivejä harvoin kävelee vastaan supermarkettien hyllyillä mutta lähes joka pitäjässä löytyy nykyään jonkin sortin kauppahalli. Niistä yleensä löytyy hieman primitiivisempiä paloja kuin kauppojen vakuumipaketeista. Siitä tulikin mieleen,että kauppahallista tarttui mukaan myös hirvenpotkaa. Jos siis riista ja etenkin niiden jalkapuolelta olevat reseptit on hakusessa, niin pysyppä kanavalla. Laitetaan lähipäivinä kunnon riistaherkkua tulemaan.

Mutta jos ne ikivihreät sinappiset kyljykset (hyviähän ne on!) alkaa tulla jo korvista pihalle, niin siiderillä ja omenoilla on hyvä päivittää tuota perinneherkkua. Siideri ja omenat tekevät liemestä todella hyvän ja jos haluat liemeen makeutta, niin lorautappa sekaan tilkka hunajaa! 

Tässä jutut tältä erää, hyvää Halloweenia kaikille,