frikttttttt.jpg

 

Heissan,kyseinen postaus on kaupallinen kampanja yhteistyössä Kotitila.fi:n ja Viestintätoimisto Deskin kanssa.

Hui, viikko on taas vierinyt kuin byrokratian rattaat. Jos viikko takaperin minua ottii pieneen aivooni alkoholilainsäädäntö,niin nyt asiat on vielä hurjemmin. Nyt nimittäin nämä sankarit ovat Paavo Pesusienen kimpussa. Mutta koska politiikan perässä en pysy niin pysytään lihapatojen äärellä.

Blogini on nyt kuluneen vuoden ollut mukana luomassa reseptiikkaa Kotitila.fi:n herkullisista luomulihoista. Mikäs siinä, kulunut vuosi on mennyt hyvin purkkiin kyseisen resepti skaban suhteen. Finaaliin asti on edetty kahdessa aiemmassa kategoriassa.

Nyt aiheena on Jauhelihaa 2.0 ja käyttöön sain Luomu Hereford härän jauhelihaa josta väkertää herkkua. Jauheliha on arkinen raaka-aine ja siitä kun yrittää keksiä jotain, niin menee naamari ihan jumiin.

Ideana oli kuitenkin kokkailla safkaa joka taipuu helposti mihin tahansa kotiköökkiin helposti väännettäväksi. Lisäksi näinkin laadukkaan lihan ominainen maku olisi syytä antaa olla pääroolissa. Lähdin siis rakentamaan herkkuani siltä pohjalta, että mausteet eivät olisi liikaa vallassa. Jauheliha, varsinkin vähärasvainen sellainen vaatii jotakin lientä kaveriksi,ellei sitten vedä oikein iisisti ja nypellä itselleen tar taria dijon sinapin kera.

Kermassa en jaksanut alkaa hauduttelemaan vaikka se olisi ollut hyvinkin pehmeä ja rasvainen kaveri jauhelihalle. Sen sijaan päädyin kokkaamaan liemen jossa on makua kunnolla mutta ei mitenkään överi. 

Puoliso tuikkasi kahvit tulille ja aloin pohtimaan soosia ja päädyin paprikasoosiin. Kuten usein ruokaa tehdessä,alkuperäinen idea muuttuu ruokaa tehdessä ja maistellessa. Niin myös nyt, sillä kahvin lisääminen kastikkeeseen ei kuulunut alkuperäiseen ideaan. Kahvin käyttäminen soosissa kuitenkin oli tuttua jo kesältä jolloin tein mielestäni parhaimman BbQ kastikkeen lihalle ja samaa toteutin myös tässä.

Lihapullien sijaan päädyin pehmeisiin ja maukkaisiin Frikadelleihin joissa kyllä mielestäni lihaksen oma maku pääsee esille. Miedollä lämmöllä poristen padassa kannen alla pullat mehevöityvät ja imaisevat hieman liemen makua itseensä. Lopputuloksena on mahtavat pehmeät frikadellit jotka varmasti toimii kodin ruokapöydässä koko porukalle.

Kylkeen suosittelen jälleen suurten kulinaaristen kliseiden miehenä polentaa tai pastaa. Molemmat toimii frikadellien kanssa loistavasti.

Jos luomulihoja diggailet, niin suosittelen tsekkaamaan Kotitila.fi sivut ja ei muuta kuin tilausta tekemään!

 

 

frikadelli33.jpg