IMG_3916.JPG

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ :HK RYPSIPORSAS

Juice Leskinen lauloi, luki, kirjoitti, käänsi, väänsi, rakasti, vihasi, epäili,söi ja joi mutta ennen kaikkea mies rakasti kokkaamista ja ylipäänsä ruokaa. Väittihän se myös että maksa on parasta pateena riistasta mies tykkäsi riekosta. Ihan kulinaarinen kaveri siis kyseessä.

Juice Leskistä olen ihaillut pikkupojasta lähtien ja kyseinen herra on vienyt kirjottajan runojen maailmaan ja opettanut, että keskinkertaisen sävellyksenkin voi pelastaa hienoilla lyriikoilla ja tulkitsemalla.

Anyway, Juice muistetaan pahaiten keskiyön jälkeen karaokessa jossa hoilataan 15 yö, syksyn sävel ja kaksoiselämää, ehkä myös Norjalainen villapaita. On kuitenkin hyvä muistaa, että Juicelta on maailmalle tipahtanut myös herkullinen Lamminpään lumous niminen ruoka. Aiemmin kyselin lukijoiden lempi possuruokia ja voittajalle lähti palkinnoksi Opa valu Paistokattila. Kommentoista silmiin pisti heti Lamminpään Lumous.

Lamminpäässä tehtiin huiea kaksoiselämää sen aikaisissa tunnelmissa ja varmaan suruun syötiin lumousta. Toki, en epäile etteikö juice olisi tätä iloonsakin syönyt, totesihan Juice tämän olevan hänen lempiruokansa. Eikä varmaan kauheasti valehdellutkaan. Jos en väärässä ole, niin tämä lumous on myös ollut jossain mainoksissakin aikanaan.

Reseptistä on monia tarinoita ja versioita mutta yhtenäistä kaikessa on possu,kerma,tomaattimurska, kaneli, curry, inkivääri,kumina, sinappi ja tuhdisti valkosipulia. Useimmiten reseptiikassa on possun sisäfilee ja mestarille se varmaan maistuikin. Itse olen rasvaisemman possun perässä ja käytin resetissä HK:n rypsiporsaan kylkeä. Ylikypsää kylkeä oli jäänyt yli edellisestä kokkauksesta joten käytin ne tähän. Juicekaan tuskin tästä pahastuisi.