IMG_4019.JPG

Viime viikonloppuna kävin tutustumassa Tukhomassa lakritsi (..ja salmiakki) festareilla. Festari oli jo järjestyksessään kahdeksas. Viime vuonna mukaan oli liittynyt jo 11 000 kävijää. Tänä vuonna oli jo ennen sunnuntaita kävijämäärä rikkonut edellisen vuoden tulokset. Tästä voi siis päätellä, että lakritsi ja salmiakki todellakin maistuvat myös naapurissa.

IMG_4012.JPG

Tänä vuonna kyseinen festari on myös tarjolla Suomessa toistamiseen. Viime vuonna Suomessakin saatiin paikalle yli 3500 kävijää. Tänä syksynä festarit pidetään Wanhassa satamassa. Tarjolla tulee olemaan kasa näytteilleasettajia, maistiaisia, workshoppeja ja kilpailuja. Samanlainen idea oli tietty myös Tukholmassa.

IMG_3991.JPG

Nyt tarjolla oli kaikkea suolaisen ja makean suunnalta, oli olut ja lakritsi tastingit, erilaisia drinkkejä joissa lakristsi ja salmiakki oli enemmän tai vähemmän pääroolissa. Tarjolla oli myös inkivääri popcornia jonka olemassa oloa kyseisillä festareilla ihmettelin kun kyseessä ei ollut sen enempää lakritsaa kuin salmiakkiakaan.

IMG_3980.JPG

Oli toinen toistaan maukkampia hilloja, hunajaa, öljyjä ja suklaita. Ääripäätä edusti Lakritsi-Spa jossa olisi ollut tarjolla kauneushoitoja. Sinne asti ei kyllä meikäläisen mielenkiinto kantanut mutta varmasti tämänlainen tarjonta vetää tiettyjä kävijöitä puoleensa. Myös lakritsan historiaa käytiin läpi ja se olikin yksi mielenkiintoisimpia asioita.

IMG_3982.JPG

Olihan paikalla taidettakin kun Kol Art oli tehnyt taideteoksen lakritsasta. Pienelle karkille oli lyöty puulatikon kera hintaa 650kruunua, joten tässä vaiheessa teki mieli siirtyä lakritsi-suklaaputoukselle dippailemaan tai maistelemaan juustoja ja keksejä ihanien hillojen kera.

IMG_3998.JPG

Tarjonta oli laajaa ja varmasti jokaiselle jotakin löytyi. Kauneushoidot, taideosio ja ylihintaiset drinkit eivät kiinnostaneet mutta hillot ja hunajat historiikin ohella veti puoleensa. Olisin odottanut enemmän jotakin tapas tyylisä villejä makuyhdistelmiä. Ok, tarjolla olisi kyllä ollut 3 ruokaljin menu mutta muuta ei sitten olisi mahtunutkaan. Toivottvasti ensi vuonna festareille lähtisi niin Ruotsissa kuin Suomessakin mukaan myös ravintoloita jotka tekisivät mielenkiintoisia tasting juttuja. Pelkän pastillien syöminen ei kiinnosta käyttämään koko päivää festareilla. Innolla jään odottamaan Helsingin tarjontaa syksyllä.

IMG_4010.JPG