kuha.JPG

 

Kalareseptit eivät ole tässä blogissa juuri jalansijaa saaneet vaan pääpaino on aina ollut lihaisammalla puolella. Vaikka lihaa kuuluukin kiloissa huikea määrä vuositasolla vatsani pohjalle, niin siitä huolimatta suosikkiruokani on kalaruoka. Jos pitäisi päättää se niin sanottu viimeinen ateria, niin se olisi itsellä legendaarinen Bouillabaisse jossa yhdistyy intensiivinen liemi, kala ja äyriäiset. Toki se liemi 90% koko nautinnosta.

Kalaa tulee siis syötyä harvakseltaan kotosalla ja ravintolassa olen pääruoaksi kalaa tilannut muistaakseni vain kerran ja silloinkin se oli kuhaa, kukkakaalirisottoa, kuhamureketta ja kuningasrapua. Kuha on itselle ollut aina se lempikala mutta haukeakaan en kaihda. Lohi taas on rasvaista ja verrattain mauton kala. Lohi on mielestäni parhainta graavattuna joulupöydässä tai loimutettuna nuotiolla yön pimeydessä.

Kuha on maukas mutta herkkä kala ja se kypsyy helposti yli. Tässä nyt oma suosikki reseptini kuhalle. Kuha leivitetään kevyesti vehnä- tai maissijauhoissa ja paistetaan pikaisesti kuumasssa pannussa reilun voi ja öljyn kera. Lopuksi vielä hyvä suola päälle ja tarjoillaan maukkaan Tapenaden kanssa. Hyvin paistettu kuha, tapenade ja ihan vaan keitettyä perunaa tillin kera, ääntä kohti ja avot!

kannattaa kokeilla.

kuha2.JPG