IMG_3726.JPG

 

Kyllä! Se on heppaa, hevosta ja se on erittäin hyvää, maukasta ja erittäin terveellistä lihaa. Se on tummaa, se on mureaa ja se sulaa suuhun. Meillä hevosen liha ei silti mene kaupaksi kuin allekirjoittaneelle. En ymmärrä, Suomessakin hevosia riittää mielin määrin mutta siitä huolimatta vain muutama prosentti päätyy ruokapöytään.

Harmillista. Hevosia mielummin työnnetään jopa kaatopaikalle koska se on edullisin vaihtoehto päästä uljaasta eläimesä eroon. Miksi heittää hyvää ja terveellistä lihaa menemään? Jos sinulla on hevonen jota olet roudaamassa kaatopaikalle, niin tuo enemmin se minulle, minä kyllä syön sen. Hymyillen jopa.

Tässä nyt samassa resepti johon hevosta on hyvä hyödyntää. Jos hevosta ei satu kaupasta löytymään, niin sama toimii kyllä myös naudalle. Onhan sisäfilee ja viherpippurikastike vanha hitti muutenkin. Tässä reseptissä käytin ainoastaan sen sisäfileen parhaimman osan eli keskiosan. Näin valmistettu lihakimpale kantaa kaunista nimeä "Cour De Filee" ja sen paremmaksi ei file mene! Älä loppukypsennä lihaa uunissa liian kuumassa lämpötilassa. 100-125 astetta on paras, aikaa se ottaa mutta lopputulos on sitäkin parempi.