hanhenrinta.jpg

viime postauksessani tarjoilin vaihtoehtoa niille jotka eivät kinkun perään kuolaa, eivät fiilistele rasvan tuoksua ja tirinää, eivät innostu mehevästä possusta ihanan simnappihunnun kera. Silloin tarjolla oli ylikypsä häränrinta ja resepti löytyy tästä

Jos häränrintakaan ei saa innostumaan, niin haetaanpa vaihtoehtoa siivellisestä toverista, hanhesta. Hanhi on joulupöydässä ollut Suomessakin tutumpi toveri aikoja sitten, ulkomailla se on sitä edelleenkin. Mikäli kalkkuna ei ole sinulle se juttu, niin hanhi voisi olla se jota haet.

Hanhenrinta on maultaan aika lähellä ankkaa pienellä riistamaisella twistillä. Rintojen koot heiluvat about kilossa ja siitä riitä joulupöydässä muutamallekin ihmiselle kaikkien muiden lisukkeiden lisäksi. Oma hanhenrinta noudettiin LIdlistä huimaan 9euron hintaan. Eli hintakin hyvinkin siedettävä.

Joulun mässäilyt on jo ensi viikolla, eli jos vieläkin pohdit mitä pöytään kantaa tarjottavaksi, niin hanhenrintaa kannattaa harkita. Vaikka siellä pöydässä se possukin olisi, niin voihan sitä siitä huolimatta hieman hanheakin laittaa tarjolle. Omassa joulupöydässä hanhea tarjottiin toissa jouluna possun,ja graavatun poron lisäksi lihapuolella.

Kylkeen tälle maukkaalle siivekkäälle sopii hyvin appelsiinikastike ja myös karpalo - tai kirsikkahilloke sopii erittäin hyvin. Jos haluaa vielä hieman lisää kokeilla, niin hanhi tykkää tulla myös savustetuksi, vink, vink.

Tällä erää ei muuta. Vielä ainakin yksi herkku joulupöytään tulee blogiin mutta siihen asti oikein maukasta joulun odotusta.

IMG_1699.JPG