DSC_0215.JPG

 

Kesää pukkaa ja kokojan janottaa. Vesi on vanhin voitehista mutta kyllä kuiva kurkku joskus kaipaa hieman iloisempaakin lientä. Nyt pinnalla kuplii ilmiö nimeltä Kyrö. Kyrö Distillery voittaa ginillä tai saa vähintään kullan arvoisen maininnan viskiskabassa juurellaan.

Ilmiöhän on sinänsä mukava pienelle, muutaman miehen yritykselle. Kaikkihan sen jo tietävät, että jokaisella menestyksellä on oma kiehtova historiansa, sama pätee Kyröön. Kaikki myös tietävät, että monen Suomalaisen lapsen ohella saunassa syntyi myös Kyrö! Löylyn lyödessä isännät päättivät heittää pensellit santaan päivätyön suhteen ja alkaa tiputtelemaan iloa murheisiin. Näin siis syntyi yksi Suomalainen hieno yritys.

DSC_0218.JPG

Baarimestarimme Tuomas tarjosi maistiaista Kyrön academy lekasta. Academy pullossa löytyy nimiä jotka ovat mukana olleet makuja luomassa. Vähän niinku joku pokaali johon voittajien nimet lätkästään ja loppu onkin historiaa. Drinkki on simppeli mutta hyvä, jopa mielestäni vaikka en gineistä juuri välitä. Gin tonicista puhumattakaan, liian kuivaa meikäläisen suuhun. Asiassa tapahtui pieni muutos kuitenkin kun maistoin Tuomaksen tekemää drinksua. Kuten useissa asioissa myös tässä vähemmän on enemmän.

Tarvitset lasin, jäämurskaa, greipistä suikaleen kuorta, kardemumma-inkivääri schweppesiä ja Kyrön giniä (tässä academy mutta kyllä se Napuellakin tulee nieltyä) ja koska drinkkimaailma ei ole koskaan ollut sen sen kummemin mun juttu, niin käännyin tekijän puoleen ohjeita kysyttäessä. Tässä se nyt tulee:

4cl Kyrö Academy

Jäämurskaa

Pala verigreipin kuorta

Kardemumma- inkivääriä schweppesiä

Jäätä lasin täydeltä, sekaan greipin kuori ja 4cl Kyröä

Loppuun lasin täydeltä schweppesiä, sekoitus ja tarjolle

 

DSC_0211.JPG