kenguruburger.jpg

Burger ruokana on jo kaikille tutumpaain tutumpi käsite. Burger tiivistettynä on pihvi ja sämpylä joka sitten pitää sisällään kaikkea mielikuvituksen rajoissa.

Nyt mielikuvitus pomppi kengurun lailla ja siitähän syntyi ihan luova lopputulos. Otin työpaikalle pienen erän kengurun paistia kokeiluun. Lauantaina sitten kokeilimme kuinka ihmiset siitä innostuvat.

Burger vaikutti parhaimmalta idealta myydä, koska burger putoaa valtaväestöön. Lauantai aamuna sitten lyötiin lihamylly pauhaamaan ja kengurua sisään. Lopputuloksena otimme ulos erittäin kauniin väristä kengurun jauhelihaa. Koska kyseessä kuitenkin karjalanpaistia eksoottisempi tuote ja halusimme säilyttää sen ainutlaatuisen maun, niin mausteeksi käytettiin vain suolaa,pippuria ja ripaus chiliä. Se kannatti sillä mehevä paksu pihvi maistui kengurulta itseltään. 

Kengrurun makua on vaikea kuvailla mutta se on lähimpänä riistaa, tarkemmin kuin peuraa mutta vielä hieman tummasävyisempi. Omanlainen maku kuitenkin joka kaipasi rinnalleen sen ripauksen chiliä ja jotakin makeaa. Niimpä kylkeen eksyi Bulgarilaisen kokkimme duunaamaa tomaatti chutneya sekä Kenialaisen työharjoittelijan tekemää fenkoli- ananas slawia. Lopputulos oli mahtava, lopussa vielä lisäsimme joukkoon pekonia, koska eläinmaailman kehonrakentaja ei ole rasvainen toveri.

kengururesepti.jpg

Lihassa ei ole nimeksikään rasvaa ja rasvahan usein tuo makua. Lampaan liha on siitä hyvä esimerkki, ne jotka sanovat lampaan maistuvan villalle, niin se maku tulee rasvasta. Vähärasvaisessa karitsassa tuota ongelmaa ei juurikaan ole. Rasvattomuus hoidettiin pekonilla ja makua ei lähetty pilaamaan liialla paistamisella vaan kypsyysaste on hyvä pitää medium tai medium+ tienoilla. Liian kypsänä maku muuttui liian maksamaiseksi ja pihvi kuivui. 

Hyvä suolaus ja oikea kypsyys, niin kenguru on oikein loistavaa tavaraa. Burger on hyvä aloitus matkalla kengurun syömiseen. Toimii!