kookoskanacurry.jpg

 

IMG_2202.JPG

 

Valoisa aikaa riittää nyt vielä 14.00 jälkeenkin mutta silti päivät tuntuu kovinkin veteliltä. Tämä vuodenaika lienee kaikista tylsin ja ankein, myös vitsit on todella vähissä silloin. Synkkää iltapäivää voi piristää onneksi hyvällä ruoalla, jos vielä onnistuu saamaan aikaan hyvää ja kivan näköistä ruokaa on hommat vielä paremmin.

Curryt toimii todella hyvin juuri tähäm vuoden aikaan. Niissä on kaivattua pirteyttä väreissä, kookoksessa kesäinen maku ja mausteisuus on paikallaan nolla keleissä tai sen alle menevissä. Väriä,makua ja potkua, kaikki siis kondiksessa.

 

IMG_2210.JPG

 

Ruoka on helppo, jälleen. En jaksa tehdä vaikeita ruokia kotosalla vaan mennä sieltä mistä aita on matalin, tietyissä määrin. Juju tässä setissä onkin raikkaat maut sitä pientä potkua unohtamatta. Jos omistat kivisenmötikän nimeltä mortteli on elämäsi ravintopuolella jo piirun verran luksuksen puolella. Minä ostin oman kunnon morttelin vasta viime viikolla ja sen jälkeen se onkin ollut ahkerassa käytössä. On minulla aiemminkin ollut, mutta sellainen pieni ja säälittävä josta ei juuri iloa ole ollut.

Kaikki tietävät, että chilin ja valkosipulin yhdistelmä on kovaa kamaa! Kun siihen vielä lisätään limeä, inkivääriä, kookosta, currya, kanelia, limen lehtiä ja korianteria alkaa homma olla jo todella rajua. Koko komeus mössätään yhdeksi maukkaaksi tahnaksi ja sekoitellaan kookosmaidon joukkoon. Aivan loistava kastike joka sopii oikeastaan kaikelle, niin ravuille, lohelle, kanalle kuin lampaallekin.

Viimeisestä puheenollen, tulossa on myös lammascurry piakoin, joten sitä odotellessa kanaa uuniin ja kookoscurryt porisemaan. Helppoa, mausta nyt puhumattakaan.

IMG_2224.JPG