kare.JPG

 

En ole mikään lampaan lihan suurin fani mutta siinä on yksi ylitse muiden. Karitsan kareet on yksi suurimpia suosikkejani kun lihoista aletaan puhumaan. Melkeinpä jokaisesta elukasta on tullut syötyä kareita mutta mureudessaan karitsa vie kyllä selkeästi voitin. 

Eihän näissä kauheasti sitä lihaa ole painoon nähden mutta laatu korvaa kyllä määrän. Suosittelenkin vähintään yhden kokonaisen kareen per naama kun aletaan kokkaamaan. Yleensähän kareet on pakattu 2kpl paketteihin. Ainoa miinus on tietysti hinta, kareet kun tuppaa maksamaan 20-25€ hujakoilla per kilo!

Itse tykkään aina marinoida kareet ennen kun paistan ne. Oma suosikki on rosmariini, sitruuna ja valkosipulimarinadi. Siinä ne 3 asiaa jotka on suorastaan luotu karitsalle. Marinoin usein yön yli mutta kyllä reilu pari tuntiakin kylmässä antaa jo mukavasti makua ja mureuttaa lihaa. Kareet on omasta mielestä parhaimmillaan medium ja liian raaka on jo vaikeampaa syödä. 

Kylkeen kun vielä paukuttaa hieman juureksia jotka ottaa makua viinistä, hunajasta ja timjamista. Hyvä perus kreikkalainen salaatti tai tsatsiki vierelle ja homma alkaa taputeltu.

kare2.JPG