IMG_1922 – kopio.JPG

 

Kani, pupu, suloinen veitikka mutta maistuu myös padassa. Kani ei ole ehkä helpoin löydettävä markettien valikoimissa mutta nou hätä, kanin voi tässä tapauksessa korvata huoletta kanalla. Kani ei maussa paljoa erotu kanasta, joten sen takia ei kannata koko ruokalajia unohtaa. 

Kania sain työpaikan kautta näytteeksi alkutalvesta mutta se unohtui jostain syystä pakastimeen. Pakkasta tonkiessa eteeni tuli siis ihan mieluinen yllätys. Kanifileiden sijaan olisin kyllä kokkaillut mieluusti kokonaista kania. Fileet ovat pieniä ja rasvattomia ja niiden putsaaminen kalvoista hieman ärsyttää mutta lopputuloksen kannalta se on suotavaa.

Kuten jo mainitsinkin, rasvattomasta kaverista kun on kyse niin kannattaa suosia jotain rasvaista kania kokkaillessa. Esimerkiksi se legendaarinen kerma ja dijon sinappi on omiaan, tai pekoni. Unohtamatta chorizomakkaraa ja tomaattikastiketta. Pienoisena extrana lisäsin joukkoon vielä suppilovahveroita kun niitä kerran kotosalla lojui.

 

IMG_1943.JPG

Kaikki yhdessä oli oikein toimiva ratkaisu. Kani chorizoineen ja kastikkeineen on erittäin hyvä setti nauttia tagliatelle pastan, raastetun parmesaanin ja rapean leivän kera. Jälkikäteen on monesti viisaampi ja jos nyt tekisin saman uudestaan, niin heittäisin sekaan häpeilemättä vielä mustia oliiveja. Ensi kerralla olen viisaampi.

Oikein maukas talvinen ruoka siis kyseessä. Kyllä tämän jälkeen taas jaksaa sohjossa syntää sukat märkänä.