kanapata.jpg

 

No johan on. Muuan Jyrki Sukula laittaa kuppiloita ja hotelleja pinoon siinä missä toveri Gordonkin. Tämän kaiken vouhotuksen ja remuamisen välissä mies ehti heittää sähköpostia minulle jossa toivottiin, että heittäisin naapurin maalaiskanoista annoskuvaa Facebookiin. Noh, oliko se Jykä itse vaiko virtuuali-robojykä, tiedä sitten mutta minä poika otin #kettuhaasteen vastaan ja rupesin nypeltämään.

Enne vai mikä lie mutta sattumalta minulla olikin omasta takaa sekä paistia että luullista maalaistipua kylmässä. Pienenä mainoksena ja täysin omasta tahdosta voin ilmoittaa lihojen olevan gmo-free tavaraa eikä mitään soijahössötyksiäkään ole pumpattu lootaan mukaan. Sitä itseään siis.

Jykä pitää kovaa meteliä naapurin maalaistipuista ja miksi ei pitäsi sillä hyvästä tuotteesta onkin kyse. Kyllä, minä maksan euron enemmän laadusta kuin kaksi vähemmän suolavedellä ja marinadilla lihotetuista tipusista. 

Lähdin tekemeään haasteeseen ihan perusjuttua kanasta,eli pataa. Liemi saa makunsa pähkinävoista jota ottaisin mukaani autiolle saarelle litratolkulla. Kunnioitusta herättävä setti joka syntyy vain ruskistamalla voita jolloin tuoksu on pähkinäinen kuin makukin ja paahteinen sekä makea. Pähkinävoi sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin kokkauksiin. Suosittelen kokeilemaan kotosalla. Älä pelästy, mistään sen vaikeammasta ei siis ole kyse. Jos vielä heittäytyy ihan villiksi, sekaan kannattaa lorauttaa Calvadosta. Jos Clavadosta ei kaapista löydy, niin ei ruoka siihen kaadu, eikä sitä lekaa kannata Alkosta lähteä hakemaan vain kanapadan takia. Pataan kun sujautetaan lisäksi myös omenoita, niin siitähän sitä ihanaa makua saadaan pataan.

Jos siis kana reseptit on hakusessa, niin nappaahan tästä hyvä sellainen. Toivottavasti jykä tai virtuaalijykä on tyytyväinen luomukseen.