kanarisotto.jpg

 

Saltimbocca ei ehkä liene tutuin ruoka kaikille mutta on osalle selvää pässinlihaa. Lyhyestä virsi kaunis eli Saltimbocca on yleensä vasikan fileetä jonka päälle on aseteltu salvian lehteä ja lopuksi vielä käärästy parmankinkkuun. Yleensä kyseinen herkku sitten tarjoillaan risoton kera. Kastikkeita ei kuitenkaan kaipailla sillä hyvä, kostea risotto ajaa asianasa kastikkeen sijaan.

Ruokaa voi myös muokkailla omiin mieltymyksiin sopivaksi. Itse olen duunaillut Saltimboccaa aina vasikasta kuhaan, kaikkea siltä väliltä. Olen tarjoillut sen milloin tillirisoton, tavallisen risoton tai esim. palsternakkapyreen kera. Jänis, vasikka, kuha, kana, kaikki käy. Parmankinkku ja salvia on yhdistelmä joka sopii kaikelle.

Tälläkin hetkellä kana Saltimbocca on meillä listalla ja yllätys, yllätys kylkeen tarjoilemme vuohenjuustorisottoa! Yleensähän risottoon ei tule kuin valkoviiniä, kanalientä, voita ja parmesaania. Risottojakin on tullut tehtyä kaikenlaisia punajuuresta aina luuytimeen. Henri Alen varmaan kuristaisi minut Murun takahuoneeseen jos saisi tietää, että suosin kuohukermaa risotossa. Kokeineille karjuille kerma risotossa on kuin jauheliha täytekakussa. Puolustaudun sillä perinteisellä syyllä, että se vaan on niin pirun hyvää!

Ajattele kostea risotto, kuohukerma, voi ja kermainen, täyteläinen vuohenjuusto yhdessä. Oi, se on vaan jotain niin suurempaa kuin itse syöjä. Voisin väittää, että kun kerran alla olevaa reseptiä kokeilet, niin olet koukussa kermaiseen risottoon! Anteeksi Henri mutta se on vaan niin hyvää ;)