maitopossu.JPG

 

Jos jotkut asiat kuulostavat oudolta yhdessä, niin sitä tekee myös maito ja possu. Ei ensimmäisenä tulisi mieleen yhdistellä näitä keskenään. Onneksi sentään nyt kokelin, nimittäin sellainen kovan luokan juttu tämä oli.

Joskus miljoona vuotta sitten ostin kirpputorilta todella ankean keittokirjan jossa yksikään ruokakuva ei herätä nälän tunnetta. Esimerkkinä hauki resepti jossa kokonainen hauki on selästä gratinoitu pienellä nökäreellä parmesaania. Kyseessä on jokin ranskalainen perinneopus. Maitopossu on myös sieltä peräisin ja se, jos joku on oiva esimerkki siitä ettei kuvia kannata liikaa tuijotella.

Ei tästä herkusta hevillä kaunista irtoa mutta sen minkä se häviää ulkonäössään, se voittaa sen maussa. Maidon maku muuttuu tällä valmistustavalla loistavaksi ja karamellisoituu uunissa. Okei, sitruunan ja hauduttamisen johdosta se leikkaantuu ja näyttää hieman epäilyttävältä mutta kaikella on tarkoituksensa ja lopputulos saa myhäilemään syödessä.

Ranskalainen klassikko? Joo ja ei, mitä enemmän asiaa tonkii niin arkiviholliset keittiömaailmassa, eli Ranska ja Italia omivat kumpikin tämän itselleen. Ihan sama, oli kumman oli, niin minä haluan vain syödä tätä lisää.

Ja kaikkia miellyttävä juttu on se, että ruoka loistavan maun lisäksi erittäin halpa. Kilo porsaan uunilihaa maksoi 3€ eikä punainen maitokaan paljoa ollut. Ei vaikka ostin sen luomuna. Sitruunaa, muskottia ja laakerinlehtiä löytyy aina. Puoliso inhoo possun "Hajua" (suom. mahtava tuoksu)  ja poika oli vihainen ja halusi vain saunalenkkiä, joten vitosella sain kasan herkkuja itselleni

 

IMG_2259.JPG

Maku loistava, Hinta loistava, entäs se valmsitus? No se on mielettömän helppoa myös. Liha kannattaa vain suolata hyvissä ajoin jotta suola ehtii imeytyä. Näin ison köntin suolaamisessa ei tarvi pihtailla. Sitten vain pannu kuumaksi savuavan kuumaksi ja kauniit värit pintaan.

 

IMG_2263.JPG

 

IMG_2265.JPG

Ja kun maito mausteineen on kiehautettu, niin possu sekaan ja sitten muutamaksi tunniksi uuniin hautumaan. Kun liha repeää lusikan avulla säikeiksi, niin homma on valmis- Helppoa!

Sitten vain lisukkeet oman maun mukaan pöytään ja kiinni lihaan!

IMG_2280.JPG