IMG_4166.JPG

 

Riistaa, riistaa, riistaa... Ai, että kyllä kelpaa. Kummasti on taas maistunut riista pitkästä aikaa. Koko kesä on vietetty grillin ääressä ja vedetty pihviä ja habeneroa, niin kyllä Pohjolan maut on mukavaa vaihtelua nyt. Pehmeät maut ja juureksia, hillokeita, piirakoita yms.. Kaikkea tuota kylmä talvi ja pimeät illat tuovat lohdutuksena mukanaan.

Jänis on erittäin hyvää riistaa ja siinä on mukavasti juurikin riistan makua. Fileet voissa paistettuna tai sitten oikein hitaasti haudutettua jänispataa, toimii! Tässä reseptissä mennään pelkillä fileillä jotka täytetään kantarelli- sipulipaistoksella ja Dijon sinapilla.

IMG_4134.JPG

 

Sen kummempia lisukkeita ei jänönen kaipaa kun paahdettuja punajuuria, omenaa, rucolaa ja balsamicoa. Paahdetut punajuuret on täydellisiä, ainakaan en keksi mitään muutakaan lisuketta joka olisi yhtä yskinkertainen ja maukas. Punajuuren kanssa sopii hyvin balsamico. Voit käyttää ihan tavallista balsamico creme, tai sitten maustettuja, oma suosikki balsamicoista on rosmariinibalsamico. Sopii hyvin lihalle, kalallle ja kasvikselle!

Ei muuta kun jänöjussia pannulle!

 

IMG_4148.JPG