poronulkofilee.jpg

 

Itsenäisyyspäivä kolkuttaa jo ovella joulun lailla. Itsenäisyyspäivä tuo pintaan erilaisia mielipiteitä meidän nykyisestä ns. itsenäisyydestä kun liputamme tähtilipun alla kaikkien maailman murheiden keskellä. Kukin vetäköön johtopäätöksen minun mielipiteestä.Kyllä, olen isänmaallinen, mutta en siedä EU:ta. Politikointi sikseen, koska se on niin momimutkaista verrattuna ruokaan jota nyt isänmaallisesti suosittelen nautittavaksi.

Kerran vuodessa ei ole liikaa muistaa ja muistuttaa uusia sukupolvia siitä minkä takia kyseistä päivää vietetään. Sotaisien tarinoiden kertomisen ja Tuntematonta sotilasta ahkerasti kyyläten menevän päivän aikana kannattaa sinko jäähdyttää välillä, istua perheen tai ystävien kera pöytään natustelemaan.

On olemassa monia Suomalaisia perinneruokia (tsekkaa perinneruokaa prkl hemmojen blogi) joita voi tarjoilla itsenäisyyspäivän kunniaksi. Koska en ole sisäelinvellien tai hernetuuvinkien suurin ystävä, niin suosittelen jotain omalta mukavuusalueeltani. Poro on paras! Tai ainakin toiseksi, hyvin se kamppailee peuran kanssa ykkössijasta. 

Aurajuustosta joko tykkäät tai inhoat syvästi, välimallin jätkiä ei tässä asiassa ole juuri vastaan tullut. Paitsi eräs joka ei tykkää homejuustosta mutta aurajuustosta kyllä. Se ei kuulemma ole homejuustoa.

Jos kyseinen setti ei saa pisteitäsi auran takia niin, tsekkaa aikaisempi teemaan sopiva kokkaus peurasta ja suppilovahverorisotosta. Jospa se on sitten se the juttu!