kebabresepti.jpg

 

Tässä nyt on mielenkiintoista kirjoitella kebabista ja ylistää kuinka hyvää se on itse tehtynä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että yöllä olen lähdössä Kreikkaan ja Turkkiin lomailemaan. Turkissa tosin piipahdetaan vain vuorokaudeksi mutta kebabilta tuskin tulen säästymään. Kreikassa ja Turkissa kun tuon kebabin valmistuksen jalot taidot on testattava. Usko omaan tekemiseen on kuitenkin korkealla ja kyllä nämä kotosalla veivatutu pökäleet kehtaisin tarjoilla vaikka Turkkilaiselle tai Kreikkalaiselle vieraalle.

Ihan tyylipuhdas suoritushan tämä ei ole. En usko, että kilpailijani välimeren leveyksillä työntää kebabmassaan chorizomakkaraa. Minä laitoin ja puolustaudun sillä, että chorizo raakamakkara tuo makua ja sitä kaivattua rasvaisuutta. Lampaan tai karitsanjauhelissa kun sitä rasvaa ei liikaa ole. Sekoittaessa se vähäkin rasva jää kulhon reunoille.

Reseptissä oleva mausteseos on opittu aikanaan herralta joka on erittäin osaava toveri Turkkilaisen ruoan valmistuksessa. Makuja on paljon mutta jokaisella mausteella on tarkoituksensa.

Ja kaikkihan tietävät, että hyvässä kebu annoksessa pitää aina olla jogurttikastiketta ja tietysti tomaattikastiketta. En pidä monien kebabmestojen tomaattisoosista koska se on usein pelkkää tomaattipyreetä jota on jatkettu öljyllä. Tässä soosissa jonka tein, niin juttu on paahteisuus. Paahdoin itse tomaatteja, valkosipulia ja chiliä uunissa. Paahdetun tomaatin, chilin ja valkosipulin yhdistelmä on huikea ja jos meinaat kyseistä soosia tehdä, niin tulet huomaamaan sen.

Nyt ei tähän hätään muuta. Jos olet kebun ystävä, niin kokeileppa alla olevia reseptejä ja nauti!

IMG_3353.JPG