IMG_3902.JPG

 

Onko juuri mitään kuivempaa kuin kuivaksi paistettu porsaanliha? - Ei!

Espanjassa tallusteleva Iberico possu, tuo musta iso jötkäle joka elelee omissa oloissaan ja popsii tammenterhoja ravinnokseen. Tästä syystä sen lihakin on mielettömän hyvää ja siinä on hieno pähkinäinen maku. Sitä ei tarvitse eikä missään nimessä kannata lähteä paistamaan kypsäksi. Sen voi huoletta valmistaa niinkuin naudankin. Sisäfilee on mielettömän murea ja suussa sulava osa tätä hienoa eläintä.

Liha on kuin possujen maailmassa kuin waguy tai kobe härkien maailmassa, rasvaista mutta hienolla tavalla marmoroitunutta lihaa. Ero normaaliin possuun on valtava eikä niitä edes voi lähteä vertailemaan. Suosittelen kuitenkin lämmöllä kokeleimaan jos sitä vastaan tulee. EIkä pelkoa, vaikka liha on viimeisen päälle laadukasta, niin hinta ei onneksi ole lähelläkään samaa kuin waguy tai kobe. Onneksi. Kaverille tein tästä maistiaisen ja monia eri lihoja syöneenä totesi sen olevan parasta lihaa mitä on ikinä syönyt.

Kuorrutin fileet vielä yrttikuorrutuksella joka syntyy helposti tuoreista yrteistä ja pankojauhoista. Kaikki vaan monitoimikoneeseen ja ajetaan hienoksi jauheeksi. Thats it, helppoa!

Lisäksi annoksen toinen vetonaula on juuripersiljapyree. Juuripersilja ei vielä ole jokaisen kotitalouden vakiotuote mutta jos sitäkin vastaan tulee kaupoilla, niin suosittelen kokeilemaan. Maku on erittäin hieno ja jopa asteen makeahko. Kerman ja voin avustuksella siitä syntyy loistava pyree tai keitto.