porsaanpotkaa.jpg

Hyvä on aina kallista, laatu maksaa ja muuta diiba daabaa kuulee tuon tuosta. Riippuu tietysti näkökulmasta ja siitä mistä tykkää. Toisia ei kiinnosta liioin mitä syö vaan mieltää ruoan vain jehon polttoaineeksi, toiset taas haluavat hieman kokeilla ja fiilistellä jokaista suupalaa mutta molemmat toivoisivat hinnan ja vaivan olevan kohdallaan. Molempia osapuolia voisin miellyttää läväyttämällä pöydälle härskit parikiloiset porsaan potkat hapankaalin kera.

Toimiiko? - Voi kylli! Kunnon potka omaa rasvaa ja nahkaa, molemmat pitävät huolen siitä, ettei lihas kuivu kovassakaan paahteessa. Eikä oikein mitään maukkaampaa lihasta olekaan. Ainoa miinus on siinä, että voit suolailla sitä kuinka paljon haluat mutta nahan läpi se ei oikein uppoa. On siis otettava käyttöön hieman rajummat otteet suolauksessa.

IMG_1840.JPG

 Se ei silti ole vaikeaa, eli mistään sen kummoisemmasta työstä ei ole kyse. Tarvitaan vain iso ämpäri johon kaadetaan suolavetä ja upotetaan potkat sekaan. Annetaan sitten suolaantua vuorokaudesta kahteen kylmässä. Kelitkin on nyt kohdillaan, joten parvekkeella on hyvä säilyttää ämpäriä,ellei sitten omaa henkilöauton kokoista jääkaappia.

Jos kelit on kohdillaan, niin on kyllä potkienkin hinta. Kävin hattu kourassa ruinaamassa lähikauppani kauppiaalta josko voisi hommata minulle kunnon potkia, ei mitään pikkusia ruikkuja. Muutama päivä tämän jälkeen sain noutaa marketista 3kpl kunnon potkia. Painoa per potka kertyi pari n. 1,6kg ja hinta huikeat 4 euroa kilolta, ei paha. Bonuksena potkat tuli vielä Tammiselta, enä ole ikinä ostanut huonoa tuotetta Tammiselta. Kerran kirosin ja haukuin suohon Tammisen naudan kuveen kunnes selvisi, että vika oli kokissa,ei lihassa.

Mutta pöytä koreeksi potkalla, hapankaalilla, smetanalla, suolakurkuilla ja punajuurella! Toimii!