hirviresepti.jpg

 

Metsällä äijät kaataavat sarvipäitä innoissaan ja sehän tietää laadukasta lihaa riistaruoasta innostuneille. Toisaalla hirviä kaatuu hyvin mutta toisaalla isännät valittelevat heikkoa saalista. Itse onnistuin saamaan hyvän palan hirven paistia. Viime syksynä sain käsiini hirven osso buccoja eli potkakiekkoja jotka olivat super hyviä!

Paisti on oma suosikkini jos hirvestä puhutaan. Paistista saa mm. aivan loistavaa jääpaistia tai herkullista pitkään haudutettua pataa. Normaalisti vanhan kansan resepteissä ei juuri mausteilla leikitä vaan pidetään homma simppelinä. Ei niissä mitään vikaa ole ja esimerkiksi kermainen sienikastike hirven kanssa on todella hyvää.

Jos kuitenkin kaipaat jotain syvempiä makuja, niin Napolin suunnalta pukkaa hyvää ragu reseptiä. Useimmiten teen ragun härästä ja makkaroista mutta hirvi toimii yhtä hyvin. Normaalisti raguun laitetaan myös puna tai valkoviiniä mutta itse luotin enemmän riistaliemeen. Sain lahjaksi nimittäin tuttavani äidin itse keittämää riistalientä. Jos kotikutoista lientä ei ole omasta takaa, niin hyviä valmiitakin riistafondeja löytyy kauppojen hyllyltä.

Jos pakkasesta tai kaupasta hirvenlihaa löytyy, niin kokeileppa tätä reseptiä!