hirvipata.JPG

 

Vaikka meillä on lähinnä Pääkaupunkiseudun kauppahallin vesssan kokoinen oma kauppahalli, niin se ei haittaa. Valikoima kuitenkin hivelee, sillä nytin löytyi jos jonkinlaista palaa hirvestä. Hinnasta voi kukin olla erimieltä mutta riista on mielestäni ainakin täällä hieman hintavaa. Noh,laatu maksaa ja sen tietää jokainen.

Tosin minunlaiselle inisijälle tiedoksi, että lahdeppä itse kyykkimään armypuvussa muutamaksi yöksi metsään. Takaisin voit tulla tyhjin käsin, hien hajuisena,nuhjuisena ja hieman allapäin. Eli joku on siis tehnhyt kovan duunin ja ryöminyt metsässä sen vuoksi, että saan pataani sujauttaa mehevät potkat. Kun näin asiaa ajattelee, niin hintahan on ihan kohdillaan.

 

IMG_1344.JPG

 

Potka oli halvin osa jota löysin ja se oli 15,90€/kg, eli siinä ei rutisemista. Ja kun niitä potkia muhittelu uuniin hellässä huomassa 100 asteen hujakoilla 4 tuntia, niin viimeistään silloin ei enää eurot ollu mielessä. Pataruokaa tehdessä muutenkin saa tuntea aina itsensä kovin hyväksi kokiksi, koska oikeastaan ei tarvitse kuin antaa uuniin,lihan ja nesteiden tehdä tehtävänsä.

Koska käytössä oli hyvä, puhdas ja ravintoa täynnö oleva liha, niin lisukkeesksi haettiin samalla Ekospista Spelttispaghettia. Tähän inspiraatio löytyi maku.fi - bloggaajalta Terveen Hyvää -blogista. Spelttipasta toimikin eritäin hyvin.Minä tarjoan lähinnä pläjäyksen protskua ja orastavaa kihtiä mutta jos oikein kunnon terveellinen setitys on mieleesi niin tsekkaappa kyseinen blogi. Mutta mikäli olet hengenheimolaiseni ja haluat hirvenpotkaa lautaselle, niin heitäppä päälle nökäre pestoa ja jos oikein villiksi ryhtyy niin lasillinen punkkua.

hirviragoutragu.jpg