hirviresepti.jpg

 

Kuten sanoinkin jo aiemmassa jutussa, niin riistaruoka alkaa olla nyt esillä tässä blogissa. Riistaruokien avauksena sai kunnian toimia villisorsa ja nyt vuoroon rynnii tuo sarvipäinen herkku eli hirvi.

Hirvestä suosituimpia osia lienee juuri erilaiset paistit mutta hirvessä kyllä kaikki muukin oin syötävää. Olen itse kokkailut hirvestä lähes kaikkea turpaa lukuunottamatta. Hirventurpavärkistä kun saisi aikaan mahtavaa sylttyä. Ehkä vielä joskus sekin natsaa. Fileiden ohella entrecote ja karee on ollut erittäin hyviä osia ja nyt kokkailin jälleen kareeta. Ensimmäistä kertaa se päätyy blogiin asti.

IMG_3629.JPG

Kuten lähestulkoon kaikissa riista jutuissa, niinmyös hirven kohdalla makeahkot lisukkeet on paikallaan. Ei hirven fileet, niin paljoa riistalle maistu kuin esimerkiksi patoihin sopivat paistit mutta kyllä se makeus sopii kylkeen. Hillojen sijaan päätin kokeilla jotain muuta eli suklaata. Suklaan ja punaviinikastikkeen yhdistelmä ei ole mikään uusi juttu mutta ei myöskään mikään yleisin yhdistelmä arjessa. Suklaata valittessa kannattaa päätyä vähintään 70% versioon. Mitään Fazerin sinisiä ei kannata soosiiin laittaa, se ei toimi.

Karee saattaa olla myös hieman vaikeampi osa löytää kaupoista mutta mene kiltisti kauppiaan puheille ja pyydä tilaamaan.

IMG_3634.JPG