IMG_20160528_002507.jpg

Heti alkuun on todettava, että mikäli jutun lopussa oleva resepti on väärä, niin tästä löytyy se oikea. Internetin ihmeellinen maailma kun tuppaa välillä tekemään ihan mitä sattuu.

Kuten sanottua, en ole nimeksikään jälkkärityyppejä tai ainakaan kamalan makean perään. Suklaafondantit tai kinuskit ei ainakaan vittele makeudelaan mutta kyllä jälkkärikalustosta löytyy aina jotain.

Klassinen tai vanhanaikainen hedelmäsalaatti, kuinka sen sanoa haluaakaan, on hieman tylsäksi koettu monissa piireissä. Eikä vähiten säilykeversioiden ansiosta. Nyt ei kuitenkaan millään säilykelinjalla liikuta vaan idea on ihan tuoreissa hedelmissä ja marjoissa.

Tässä pääroolia on vetämässä mango, ananas, mansikka ja vadelma. Sekaan laitetaan vielä limen mehua marinadiksi ja koko komeus sitten tarjoillaan kookoskiisselin ja lakritsimarengin kera. Oudolta kuulostaa? - ehkä mutta kyllä kaikki maut sulautuvat yhdeksi mukavaksi kokonaisuudeksi ja näillä eväillä klassisen kulahtanut hedelmäsalaatti saa uudet vaatteet.

Annoksen voi kasailla mielikuvituksen mukaan suoraan lautaselle ja koristella poltetulla marengilla. Annoksen voi myös kasailla kivasti suoraan esim. lasiin lorauttamalla pohjalle kookoskiisseliä, sitten marjat ja lopuksi murustella päälle lakritsimarenkia. Teki kuinka vaan, niin maun kannalta lopputulos on kuitenkin maukas ja kuten sanoin, vanha on taas uutta!