häränhäntäpata.jpg

 

IMG_0784.JPG

 

Hellurei!

Uusi blogi, vanhat kujeet ja samat nuhjuset kuteet. Sama mies, aina nälkä ja lihakin maistuu. Kaikki tunnusmerkit on siis edelleenkin ennallaan vain osoite on muuttunut tänne Maku.fi sivuille.

Minä nyt taas olen niin jämähtänyt omiin kaavoihin ettei liene yllätys, että bloggaaja pysyy ennallaan. Blogi sen sijaan jatkaa täällä uusilla vanhoilla jutuilla ja ensimmäisen virallinen postaus uuteen blogiin onkin hyvä hakea Espanjan perinteistä. Tämä myös siksi,että Andalusian Auringossa-blogissa on sopivasti meneillään ruokabloggaajien kuukauden ruokahaaste ja aiheena tietysti Espanja!

Mieli on hiukonut jo jonkin aikaa häränhäntäpataa jota onkin tullut tehtyä viimeksi yli vuosi sitten. Viimeisin oli kovin onnistunut tekele ja se päätyi pataan ragun muodossa, pastan kera tietty.

Rakastan ruoanlaitossa kliseitä, koska ne toimivat. Espanjalainen talonpoikaistyyli ruoanlaitossa olkoon siitä esimerkki. Vaikka voisi kuvitella mielessään pussihousuisen Pedron paimentamassa vuohia paellan poristen taustalla tai Raulin taistelemassa härän kanssa sangrialeka kädessä. On Espanjasta kuitenkin helppo nostaa esiin myös paprika, savupaprikajauhe, sherry, oliiviöljy, serrano, chorizo, morcilla, viini ja härkä,äyriäiset ja paella, aioli ja sahrami. Kun luetteloo kirjoittaakin niin tulee nälkä. Nuo edellämainitut nyt on ne kliseisimmät setit Espanjasta.  Kliseisempää on vain suomalainen turisti kanarialla vyötärölaukun,shortsien ja tennissukkien kanssa, kännissä,istumassa Suomalaisessa baarissa kuuntelemassa karaokea ettei vahingossakaan tuntisi kaipuuta kotopuolen lähikapakkaan. Mutta mikäs siinä jos ne toimii ja nautinto on taattu.

Myös oma panokseni ei juuri pyörää uudelleen keksi mutta ei häränhäntä padasta kyllä pahaa sanaa saa sanotuksi, niin pirullisen hyvää se vaan on. Aikansahan pata ottaa mutta työnmäärä on vaatimaton. Se on hyvä esimerkki pataruokien toimivuudesta siinä missä stroganoff tai burgundinpata. Lisäksi häränhäntä ei laatuunsa nähden paljoa maksa. Tee kunnon läjä kerralla, mitään ei varmana jää syömättä. Häränhännän,chorizon,kanelin,appelsiinin ja mahtavan liemen yhdistelmä ei petä. Trust me!

Aproveche!

 

 

 

alla oleva ohje on 1,5kg:lle Häntiä