salaattiresepti.jpg

 

Niin harvinaista kuin se onkin, niin ulkona paistaa aurinko ilman että on kylmä ja toisekseen minä kokkaan salaattia. Toki minun salaattini lähestulkoon aina jotain lihaa jossain muodossa. Itse asiassa olen lipsunut vihreälle linjalle kaksi päivää peräkkäin. Liekö kesäinen ilma saanut lihamiehenkin ajattelemaan kevyemmin. Mene ja tiedä mutta pyörää en ole lähtenyt keksimään uudelleen. Sen sijaan luotan klassikoihin salaatissa. Ikivihreän Caesar salaatin sijaan jätin kanat broilerit narikkaan ja tungin ostoskoriin parmankinkkua ja halloumia. Halloumia syön kerran vuodessa joten se kiintiö on täytetty nyt. Hyvää mutta ei ikinä muista ostaa.

Homma on helpompaa kuin helppo ja duunia teettää ainoastaan halloumin paistaminen, tomaattien paistaminen tai jos haluat parempaaa, niin paahtaminen. Halloumi toimii ominaisuuksiensa puolesta myös grillissä eikä valua ritilöiden välistä hiilille. Lisäksi paistoin sekaan vielä edellisen päivä patongin jämät, kyllähän nyt krutonkia pitää aina vähän olla.

Salaatti pohja koostui rucolasta, viinisuolaheinästä ja muista sekoituksista. Siihen ei ole vakiota, laita sitä mistä tykkäät. Mitään kastiketta en laittanut sekaan sillä paahdetut tomaatit tuovat sitä tunnetta tarpeeksi. Jos kuitenkin haluat jotain kastiketta, niin balsamico toimii halloumille ja parmankinkulle tai ihan vaan oliiviöljy.

Lihaisaa, juustoista mutta silti kevyttä. Hyvää kesän alkua!

IMG_2717.JPG