IMG_2603.JPG

 

 

Kaupallinen kampanja, Yhteistyössä Plan B

Aina ei hommat mene niinku on suunnitellut, tämä lienee tuttua kaikille. Tämä fakta piilee usein varsinkin ruoanlaiton parissa. Siksikin, että ruoanlaitto nojaa pitkälti monien eri asioiden varaan. Jos lihamylly ei toimi, niin makkaran teko menee mahdottomaksi, jos liesi ei toimi, niin moni asia vaikeutuu, jos ulkona sataa niin grillaaminen muuttuu ärsyttäväksi touhuksi. Jos kaupasta ei löydy kovallakaan etsimisellä oikeaa lihaa pulled porkiin tai os grillissä ei ole hiiliä sillä hetkellä kun pitäisi aloittaa meininki, niin kokki vaipuu debressioon. Tosin jokaisella ammatti- ja kotikokilla tulee aina suunnitelma B takataskussa, niin myös tällä kertaa.

planb.jpg

Tarkkaan hiottu alkuperäissuunnitelma grillailla ulkona kauniissa kelissä muuttui tihkusateeksi, Pulled Pork jäi ajatukseksi ja hiilit unohtui kauppaan. Oikeastaan kaikki oleellinen meni persiilleen mutta olihan olemassa se Plan B. Lihaa minun kaapissani on aina muodossa jos toisessa, viiniä on varastossa ja niillä kahdella menee jo todella pitkälle elämässä. 

Minä poika vieläpä osaan nypyttää salsan tosta vaan, eikä muutaman tortillalätyn väsäämisenkään liioin taitoa vaadita. Jos jokaisella kotikokillakin on varasuunnitelma, niin minun kodissani on aina tarpeet pljäyttää tortillat hetkenä minä hyvänsä. Jos on chiliä, limeä, jauhoa, hiivaa, paprikaa ja lihaa kaapeissa, niin tortillat hoituu pienellä kikkailulla.

Grillikausi ulkosalla saa vielä odottaa avausta mutta kotosalla otettiin käyttöön Plan B muodossa jos toisessa. Parilla liedelle ja yön yli marinoitunut Flank Steak lyötiin tulille. Flank Steak on lihaksen pala joka odotta suurinta suosiotaan ja uskon, että sen se tulee saamaan tänä kesänä. Pulled Pork on 1000 vuotta vanha juttu eikä Flank Steak myöskään mikään uusin juttu ole mutta sen todellinen potentiaali on alettu huomaamaan vasta viimeaikoina. Jostain luin, että Flank Steak tulee syrjäyttämään Pulled Porkin, toivotaan. Minä ainakin uskon, että se tulee olemaan uusi Pulled Pork! Ja onhan se nyt perkele hyvää. Muistaa vaan sen tärkeimmän eli marinadin, koska Flank Steak vaatii kunnon mureutuksen muuten hommasta ei tule mitään ellei omaa samanlaisia leukoja kuin se möhkäle James Bondissa. Flankia ei tule paistaa kypsäksi vaan rehti medium takaa parhaimman laadun ja se lihan leikkaaminen oikein ja ohuiksi siivuiksi niin toimii!

Jos Pulled Pork suli suuhun ylikypsänä, niin tämä tekee saman olematta ylikypsää. Ohuina siivuina lämpimän tortillalätyn päälle, raikkaan salsan, ranskankerman kera saa elämän maistumaan parhaudelta. Mikään ei mennyt niinkuin oli suunnitellut, niin kaikki meni paremmin kuin oli suunnitellut. Liha suli suuhun ja se huuhdottin punaviinin kera, mitään parempaa ei voisi odottaa. Flankkarin kanssa nautiskeltiin Plan B Shirazia joka oli omaan makuun täyteläinen punkku josta jää leukoihin mukavan makea jälkipolte, toisin sanoen siinä oli elementit hyvälle grilliruoan lisukkeelle.

IMG_2671.JPG

Flank Steak

1kg Härän Flank Steak

Marinadi:

½plo punaviiniä

2rkl punaviinietikkaa

2rkl öljyä

6 valkosipulin kynttä

1 tuore chili

kourallinen persiljaa

Marinoi lihaa kylmässä yön yli. Ota huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista ja pyyhi marinadi pois huolellisesti.

Grillaa grillissa tai kuumalla valuraudalla lihaa 3min per puoli ja anna veäytyä 10min ennen leikkaamista.

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa liha esim. totillan täytteenä raikkaan salsan, ranskankerman, salaatin, tuoreen limen ja punaviini lasillisen kera. Nauti elämästä!