peuranulkofilee.jpg

Heippatirallaa ja silleen tiekkös? Nyt ottaa aivoihin ja lujaa. Kirjoitin tämän jutun valmiiksi ja kun olin julkaisemassa, niin POKS ja kaikki teksti hävisi. Tätä draamaa edelsi vielä resepti jonka olin syöttänyt ja kun piti julkaista niin.... no sama homma.

Mutta eniveis, tässä ollaan kärvistelty huikeissa vatsakivuissa ja unet ovat jääneet minimiin, tästä syystä myös blogissa on ollut hiljaisuutta viikon verran. Ei ole maistunut elämä, eikä peurakaan mutta taas uppoo vanhaan malliin.

Nyt on siis kaivettu pakastimesta viimeinenkin peuran ulkofilee ja syyttävä sormi sojottaa suoraan Suolaa & Hunajaa blogin Jonnan suuntaan. Nimittäin bongasin sieltä viikko takaperin aivan loistavan risoton ohjeen. Kyseessä on punajuuri- vuohenjuustorisotto joka sai minut kokkaustuulelle samantien. Kun vielä tiesin jemmassa lojuvan peuraa, niin kappas vaan ja annos oli valmis toteuttavaksi. Jos mietit raaka-aineita esim.peura, punajuuri ja vuohenjuusto, niin eihän mikään voi mennä mönkään.

IMG_1818.JPG

Riistaruoka on viimeisen päälle fiilistelyruokaa ja herkkua joka aina maistuu taivaallisen hyvälle näihin aikoihin vuodesta. Kylkeen kun haudutellaan hitaasti punajuuresta ja vuohenjuustosta viimeistelty risotto, niin elämä maistuu asteen paremmalle. Kyseistä risottoa olisin voinut imeskellä muutenkin vaan mutta kun luontoni vaatii aina lihaa, niin peurahan päätyi päälle.

Jos nyt on niin kurja tilanne, että peuranliha on kiven alla, niin nou hätä. Mikä tahansa riista käy tähän yhtä hyvin, eikä ruhonosallakaan ole väliä. Esim.potkat ja lavat pitkään haudutettuna ja ylikypsänä sopii tai vaikka ihan vaan naudanliha. Eli risottoa ei kannata missata sen vuoksi jos peuraa ei löydy.

Hei, ja ens kerralla juttua siitä, että miten minunlaisesta repaleesta tulikin ruokabloggaaja....

Ja koska reseptinsyöttö ei ollut hyvällä tuulella, niin ressu tulee tässä:

Peuraa 2:lle

400g peuran fileetä putsattuna ja kahdeksi pihviksi leikattuna

marinadi:

½dl Balsamicoa

½dl oliiviöljyä

2kpl rosmariinioksia

1rkl sokeria

 

Suolaa myllystä

Rouhittua pippuria

4rkl Voita paistamiseen

 

yhdistä pihvit ja marinadi ainekset pussiin ja hiero maut kunnolla sekaisin. Anna marinoitua kylmässä 2-4h

ota lihat tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi marinadi pois ja suolaa ja pippuroi lihat huolella ennen paistamista.

Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä pannulle. Paista pihvejä n.1½minuuttia per puoli usein käännellen.

Laske lämpöä ja lisää voita, kun voi sulaa niin lusikoi sitä pihvien päälle n2min ajan usein käännellen.

Nosta lihat työlaudalle ja anna vetäytyä n.8min

leikkaa pihvit 3-4 osaan ja nosta risoton päälle. Revi päälle vielä hieman vuohenjuustoa ja tarjoa.

Risoton ohjeen löydät Suolaa & Hunajaa blogista