IMG_3841.JPG

Tässä on nyt ehkä maailman herkullisin kirja, eli ruotsalaisen Jonas Crambyn "Mackor". Tämä siis rakkaan naapurimme eli ruotsinkielinen versio. Kirjaa ei taida suomenkielellä saada mutta englanninkielinen versio löytyy ja kantaa nimeä  "Ultimate Sandwich" joka on enemmän kuin osuva nimi eepokselle.

IMG_3842.JPG

Kirja on pullollaan toinen toistaan herkullisempia leipiä ja variaatioita on joka lähtöön eli jokaiselle jotakin ja kaikille kaikkea. Eikä reseptiikka perustu vain siihen kuinka leipiä täytetään purkkitonnikalalla. Ohjeita löytyy pancetan ja pastramin valmistamisen lisäksi myös majoihin, ketsuppeihin ja eri pikkeleihin.

IMG_3844.JPG

Kirjasta löytyy myös monenlaista reseptiä erilaisten leipien, sämpylöiden ja patonkien leipomiseen. Eli kysessä on hyvinkin kattava opus kaikille tuhdista mässysistä tykkäävälle.

IMG_3845.JPG

Reseptit ei myöskään perustu ainoastaan jenkkityyliseen majoneesi-cheddar kikkailuun vaan mukana on kaikki legendaarisimmat leivät ranskasta, italiaan ja jenkkilästä itään. Valinnanvaraa riittää lihoista kaloihin mutta ihan kasvisversiot loistavat poissaolollaan. Itseä se ei haittaa mutta kasvisfaneille kirjassa ei ole tarjottavana kuin leipäohjeita ja erilaisia lisukkeita.

IMG_3846.JPG

Jotta meno ei olisi vain suolaisessa ja rasvaisessa puolessa, niin kirjan lopussa on vielä kattava valikoima myös makeita versioita joilla kyllä sokeritasotkin saadaan huippulukemiiin. Tiivistettynä tämä tulisi löytyä jokaisesta kodin kirjahyllystä!

IMG_3847.JPG