darrapannu.jpg

 

Gary Grandi on janoisten sankari mutta darrapannu sankari niille joille on maistunut edellisenä iltana kuoharilasi jos toinenkin. Darrapannu on jo vanha mutta toimivaksi todettu juttu joka peruja vanhasta blogistani. Laitan sen nyt tännekin koska se on aiheeseen sopiva. Muista kuitenkin että kännissä ei kokkailla, ei ainakaan uunilla kannata alkaa pelleilemään jos epäilet toimintakykyäsi. Järki käteen siis. Alla lainaus vanhasta blogistani reseptin kera. Hyvää uutta vuotta kaikille!

Kello ei herätä sinä aamuna, ei edes linnunlaulu, saati raikkaan hajuinen aamusuudelma. Muutenkin se mahdollinen prinssi tai prinsessa näyttääkin aivan muulta kuin 6 tuntia aiemmin kun lempi leiskui ja hääkellot soi. Kärpästen nenän ja jalkojen kutitettelu on huomaamatonta, jotakin paljon pahempaa on tiedossa. Avaat silmät, kieli on kuivunut kitalakeen kiinni, suu on kuiva kuin oravan kynsi, lakanakin on selässäsi vielä kiinni kun astelet vessaan. Eteen ei meinaa nähdä ja pöntölle pääsee vaivalloisesti. Hoidat aamutarpeet, pum! Tiedät mitä on tullut juotua ja katuen vedät ruosteiset virtsasi pöntöstä. Kaikki vitamiinit on loppu, kehosassi ei ole kuin suodattamatonta alkoholia.Jano! Onneksi keittiön pöydällä on limsaa, spritepullo! Vedät huikat ja nesteen suuntaa kääntyy takaisin kun tajuat korkanneesi taskulämmintä kossuspriteä jossa lilluu muutama tupakannatsa. Voi tätä elämää, mutta ilmaista känniä ei ole, se maksetaan aina tavalla tai toisella. Silmät karsastaa edelleen ja kädet vapisee kylmähien valuessa nenänvartta pitkin, nälkäkin olisi. Pöydällä lojuu kärpästen valloittama kebab, sekin kaverin ja viime yöltä, ei hitto, ei tästä tule mitään.Mutta yhtäkkiä hiffaat olleesi fiksu ennen pullon korkkaamista ja mahdollisia lavatansseja. Muistat tehneesi darrapannun aamua varten.Annoit sen olla kylmässä yön yli. Sen makuhan vain paranee kylmässä ja on seuraavana päivänä parhaimmillaan. Aurinko alkaa paistamaan kuin tilauksesta ja virität uunin lämpimäksi. Ihmistäydyt ja fiilistelet raikkaan suihkun maha kurnien.Keittelet freesit aamukahvit ja kiskaiset kupposella päivän käyntiin. Tajuat kuitenkin juoda maitoa darrapannusi kanssa, koska chipotlen hönkäys on karseeta yhdessä kahvin kanssa. Kiskaiset darranpannun yksin tai tarjoat slicen yöseuralle ja siitä se rakkaus alkaakin. Ihanan tulinen, savuinen ja rasvainen darrapannu, raikkaan salaatin ja maissilastujen kera onkin alku hyvälle, uudelle päivälle tai jollekin vielä suuremmalle....

Darrapannu [:Chorizopannu:] 

 

400g chorizoa (mieluiten raakamakkara) tai jauhelihaa

1 iso sipuli silputtuna

4-6 valkosipulinkynttä murskana

2 vihreää tuoretta chiliä

1 punainen tuore chili

2 chipotle chiliä

1rkl savupaprikajauhetta

½rkl juustokuminaa

100g mozzarellaa

200g paseeraattua tomaattia

½tlk Heinz papuja (tomaattisoosissa)

(suola)

(pippuria)

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kiehauta pari desiä vettä ja heitä sekaan chipotlet. Anna hautua n.10 min ja leikkaa sitten paloiksi.

Laita pannu tulille, sillä aikaa pursottele chorizot kuorestaan ja nypi pienemmäksi, kuin jauhelihaksi.

Ruskista chorizot, öljyä ei tarvita koska chorizosta tulee paljon öljyä. Kun chorizo on saanut väriä, niin lisää mausteet,sipulit ja anna sipulinen pehmetä, lisää myös punainen chili, yksi vihreä chili ja chipotle. Paista muutama minuutti.

Lisää sekaan pavut ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua n.10min.

Lisää päälle mozzarellaa ja nosta uuniin. Anna paistua 10min.

Silppua lopuksi päälle tuoretta vihreää chiliä, korianteria ja tarjoa ranskankerman, maissilastujen tai tortillalättyjen kera.