Parsa.jpg

 

 

Keväinen kaverimme parsa on nyt hyvää ja hintakin alkaa tällaisen tavallisen kuolevaisen tasolla. Kuukausi takaperin hinta sai lähinnä haukkomaan henkeä, varsinkin kuin nipun hinta heiluu 6-8 eurossa. Kun vielä päälle huomioidaan järkyttävän puumainen maku, niin jaksoin odottaa tähän asti. 

Parsa on joillekin yhtä totinen asia kuin osteri tosifanille, minulle parsa on parsa. Valehtelisin jos sanoisin sen olevan jotakin mitä se ei ole. Rehellisesti sanottuna odotan kesän herneitäkin kovemmalla innolla kuin kevään parsoja.

Mutta onhan parsa hyvää ja joulukinkun tavoin se tulee fiilistellä oikealla hetkellä. Vai voisitko kuvitella paistavasi joulukinkkua heinäkuun grillibailuissa? Kyllä se vaatii oman henkensä.

Ne kovimmat parsanaamat kuorivat, keittävät ja jäähdyttävät jäävedessä vihreät kultakimpaleensa. Minä olen rujommin liikkeellä, jätän turhat kikkailut pois ja en kuori, en keitä, en jäähdytä, vaan pariloin empimättä ja vetäisen vihreät tangont kurkkuuni lime-hollandaisen kera. Proteiiniksi valikoin kalaa tai kanaa, tällä erää kyytiin eksyi juurikin kana.

Parsa on ihan pirun hyvää, ja sen kuuluu olla napakka syödessä mutta muuten sen valmistus ei vaadi mitään ylimääräistä hässäkkää. Ota rennosti, pariloi ja nauti. Valkoinen parsa on muutes hyvä kuoria, koska mielestäni se on parempi niin, ja vieläpä sitruunassa voissa haudutettuna.