porsaankylki2.JPG

Joulu lähenee ja toiset vahtaa kuolaten lihavia porsaan kinkkuja ja toiset ihan jotain muuta. Minun jouluun kinkku kuuluu olennaisena osa, eikä ilman kinkkua ja lunta ole joulua. Lapsena sitä odotti pukkia, nykyään jo aattoa edeltävää iltaa kun kinkku paistellaan. Kuten totetesinkin, niin kaikki ei sitä kaipaa syystä tai toisesta mutta possua voidaan haluta muussa muodossa.

Mikäli etsit kinkulle korvaajaa, niin kylkirulla voisi olla yksi varteen otettava vaihtoehto. Se on ihanan rasvainen ja maukas osa possua, toisin sanoen ribsien ohella se paras osa mitä karjusta irti saa. Vaikka possumme ei nykyään rasvaisuudella juhli, niin kylki ainakin irrottaa rasvaa vielä mukavasti. Vielä ihanamman asiasta tekee täyte. Chorizomakkara ja fenkoli kun toimii loistvasti yhteen, possusta puhumattakaan.

 

porsaankylki.JPG

Ja kun tämä makuyhdistelmä tosiaan tumpataan porsaan kyljen sisään ja kruunataan vielä appelsiinin kuorella, niin alkaa olla mukava paketti kasassa. Vaikka tämän reseptin nyt jaankin jouluisena ideana, niin kyllä tämä on tiensä pöytään löytäny ennen ja jälkeenkin joulun. Ihan hienoa tarjottavaa tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Jos olet possun lihan fanittaja, niin pistäppä resepti talteen!