cherr.jpg

Kesä ja grilli,mies ja grilli, luomupossu ja kirsikka,savustus ja grillaus. Kesä on lihan ystävälle yhtä juhlaa.

Blogini pyydettiin mukaan kotitila.fi:n luomuliha kampanjaan jossa on tarkoitus kaivaa lihasta parhaat puolet esiin ja luoda herkkuja. "Lihaa Parhaimmillaan" on siis kantava idea ja lihan ylikuluttujana ja suurena fanina minun oli helppo lähteä touhuun mukaan. Juttu on kolmiosainen ja postauksia luomulihoista tipahtelee kesän ja alku syksyn aikana.

 

Lihamiehenä luomulihat on minulle harvinaista herkkua kuin viininlipittäjille jokin päiväunien kohteena oleva vuosikerta neste. Suosin luomua lompakkoni rajoissa mutta elän luottavaisena niiden hinnan putoamisen ja kysynnän kasvamisen suhteen. Olin kuitenkin yllättynyt ettei kotitila.fi sivuilla luomulihojen hinnat niin pahoja ollutkaan kuin olin odottanut. Tämä tarkoittaa sitä, että toimin varmasti jatkossa myös asiakkaana. Nyt sain kuitenkin mahtavan tilaisuuden olla kamppiksessa mukana ja kokkailla kotitilan sponssaamilla lihoilla. Lihoja sain kotiini kätevästi kylmäkuljetuksena sovittuna kellon aikana.

 

Ensimmäisessä osiossa haetaan grilliherkkuja ja minä päädyin innolla paahtokylkeen (porsaan luuton kylki). Paahtokylki on suuri suosikkini ja teen siitä usein itse savupekonia, hapankaalille mahtavaa lihaa, läskisoosia ja kuten nyt, jo toistamiseen pienen ajan sisällä grillasin sen kokonaisena.

 

Possua on aina mukava grillailla kanan ohella, koska possu kestää hieman villimpiä makuja ympärilleen. Viimeksi grillasin paahtokylkeä paprika-chilipähkinäkastikkeella ja nyt päädyin makeaan kirsikka BbQ-kastikkeeseen. Kirsikka ja possu toimivat oikein mukavasti yhdessä. Hieman savuinen ja hyvin rasvainen liha tykkää kirsikan makeudesta ja siitä huolimatta lihankimpale saa patsastella pääosassa.

 

Cherry BbQ-kastike tulee ainakin olemaan kesän vakiokamaa täällä ja ei suotta. Siinä kun yhdistyy mukavasti kaikki tarpeellinen, on poltetta,chilin pieni näpäys ja ripaus savuisuutta. Savuisuutta voit säädellä oman makusi mukaan. Voit savustella possusen tai käyttää Cherry BbQ-kastikkeeseen nestemäistä savua. Nestemäsitä savua (hickory) löytyy monista isommista ruokapaikoista tai grillausliikkeistä. Santa Marialta löytyi ainakin viime kesänä. Minä käytin tuotelahjana saamaani ulkomaista nestesavua. Tuotelahja joita kokeille jaettiin töissä, ei blogimaailmassa. Maku oli siitä huolimatta yhtä hyvin kuin muissa joita olen kokeillut.

 

Pathaimpaan lopputulokseen pääset kun kylvetät possukkaa suolavedessä vuorokauden, näin saat mahtavan suolaisuuden lihaan ja huomaat ettei laadukas liha juuri muita makuja itsensä lisäksi kaipaa. Liha maistuu lihalta ja on tällöin "lihaa parhaimmillaan". Suolavesi oli nyt voimakkuudeltaan 7%, pekonia kun teen, niin pidän suolaliemen 10%.  Kastikkeen virkana on enää kruunata kokonaisuus. Suolauksen jälkeen paahda lihaa uunissa sellaisenaan 3 tuntia 150 asteessa, päälle grillaus ja saat kanssagrillaajat kuolamaan verkkopaidalleen

LihaaParhaimmillaan_logo.png