bouillabaisse2.jpg

 

bouillabaisse1.jpg

 

Sain loistavan mahdollisuuden viime viikolla ammatillisessa mielessä tai ainakin harvoin sitä pääsee keittiöhommissa Suomen Kokkimaajoukkueen kapteenin kanssa työskentelemään. Suomen kokkimaajoukkueen kapteenina toimii Tamperelaistunut Kristian Vuojärvi joka lienee tuttu Chez Dominiquesta ja Brödistä. Toisin sanoen isännällä lienee jotain kokemusta sopan keittämisestä.

Herra toimi opettajanani 4 päivää ja niinkin pienessä ajassa tuli opittua yhtä ja toista. Ihan pelkästään kokkaamista ei käyty läpi vaan pääpaino oli keittiön johtamisessa. Keittiöpäällikkönä olen toiminut vasta muutamia kuukausia joten tämän kaltainen apu oli enemmän kuin tarpeen. Kasvatettiin siis niitä niin sanottuja palleja!

Siinä ohessa ehdittiin myös kokkailla kaikkea kivaa ja luotiin kolmen ruokalajin menuu. Ideana oli luoda vanhoja klassikoja hieman uudella sovituksella. Alkuruoaksi valittiin lempiruokani eli Bouillabaisse. Kyllä, olen 10% lihansyöjä mutta viimeisenä aterianani nauttisin silti Bouillabaissen. Tässä nyt siitä hieman fiinimpi versio jossa idena on luoda tartar merenelävistä ja koska Bouillabaisse nautitaan yleensä patongin ja rouillen kera, niin nekin saatu sopimaan kaikki yhteen.

Resepti on tarkoitettu alkuruoaksi ja jos haluat testailla osaamstasi tai yllättää vieraasi, niin ei muuta kuin kokeilemaan! Pääruoka onkin sitten seuraava mutta palataan siihen myöhemmin! Huom. Tartar saa olla aikas hapokas, sillä kastike pehmentää kokonaisuuta mukavasti!