lasagneresepti.jpg

 

Maailma on täynnä kaikenlaisia herkkuja ja on olemassa miljoonia ruokia joita ei ikinä tule edes syöneeksi. Kaikkien hvyien makujen ja toinen toistaan kauniimpien annosten lisäksi on klassikoita. Klassikot ruoat ovat usein huolettomia, suoraviivaisia ja yksinkertaisia mutta erittäin hviä. Itse ainakin olen ruokahullu ja haluan aina maistaa jotain uutta mutta en silti voisi unohtaa ihan perus arkiruokia.

Kaiken hienouden ja uusien ruokalajien keskellä on ne klassikot. Niiden määrä voidaan laskea kahden kädin sormin. Niitä kotiruokia joita tulee tehtyä joka vuosi uudelleen ja uudelleen. Pastaruoat, lihapadat, makaronilaatikot, kinkkukiusaukset, läskisoosit, murekkeet, lihapullat jne. Ihan tavallista mutta niin hyvää.

Itselle lasagne on yksi suurimpia suosikeita. Jos totta puhutaan, niin en tunne ketään joka ei tykkäisi lasagnesta. Olisi vaikea edes kuvitella, että joku ei lasagnesta tykkäisi. Mielestäni täydellinen lasagne vaatii maukkaan tomaattikastikkeen, bechamelkastikkeen johon lisätään juustoraastetta ja päälle mozzarellaa. Yksinkertaista. Täydellistä.