chiliconcarne.jpg

 

Hojo, hojo!

Jokaiselle lienee tuttua huttua kun puhutaan Chili con Carnesta. Ruoka josta on aivan kamalia versiota kouluruokalasta nihkeisiin lounaspaikkoihin, niihin joissa carne on lähinnä tomaattisoosia ja jauhelihaa. Solidaarisuuden nimissä se ei ole mausteista, korkeintaan se chili con carne maustepussin verran ja jota on vielä lantrattu.

Sitten on niitä carneja joissa on kunnolla potkua mutta silti siitä saa fiilistelyä mahtavan ylikypsän lihan ja yksittäisiä makuja. Texasin ja Mexicon välillä tämän herkun kesken jopa on kovaa kisailua. Siellä kerran vuodessa tuhannet kilpailijat änkevät kilpailemaan siitä kuka hauduttelee sen kaikkein kovimman carnen. Voih, noissa karkeloissa kun saisi väijyä joskus mukana.

Minäkin olen joskus innostut asiasta oikein kunnolla ja leikkittelin itsekseni asialla, että millaisen carnen valmistaisin kyseiseen skabaan. Homma lähti hieman lapasesta ja aikaa hujahti sellainen 3 vuorokautta kyseisen herkun tekemiseen. Maku oli kyllä mieletön ja viskissä marinointi yms, monet työvaiheet oli kyllä sen arvoista.

Jos haluat panostaa ja saada aikaan hulppean Chili Con Carnen, niin sinun on syytä tsekata kyseinen resepti. Sen löydät tästä. Mutta kuten aiemmin kokkailin samalla innolla Tikka Masalaa niin pitkän kuin lyhyemmän kaavan kautta, niin nyt tässä postauksessa tarjoan oikotien onneen hieman lyhyemmällä versiolla Chili Con Carnesta.

Jutun juju tässä reseptissä on ihanat kuivatut chilit, Anchot. Anchoista kun saa sitä mukavaa hieman suklaista ja kahvin makua pataan. Tulisuutta voit säädellä makusi mukaan mutta siinä tapauksessa tingi mielummin tuoreen chilin määrässä, älä Anchon määrässä. Eli jos haluat löysemmän, niin unohda tuore chili ja laita 2 anchoa. Jos haluat taas vahvemman, niin toimi samoin, lisää anchoa.

Jos kyseinen chili on testaamatta, niin nyt viimeistään on sen aika. Se tule olemaan kovassa huudossa kesän grillikesteissä!