ceviche.jpg

On ihmisiä jotka kokevat huonoksi sen, että joutuu työskentelemään monien eri kulttuurien kanssa samanaikaisesti. Minua se ei haittaa, päinvastoin. Parhaimmillaan minulla oli harjoittelussa Kenialainen, Makedonialainen, Etiopialainen, Kosovolainen, Marokkolainen,Virolainen, Venäläinen ja vakituisessa työssä by KingCoupon"> vielä Ruotsalainen, Bulgarialaisia 2 kappaletta ja yksi Ilmajoelta.

Toisille tämä voisi olla huono homma mutta ainakin keittiöalalla hommassa on ollut paljon hyötyä. Jokaisesta maasta olen oppinut jotain. Keniasta opittiin leivän tekemistä, antiloopin kokkaamista ja sitä että kellonajoilla ei ole mitään merkitystä. Etiopia opetti mausteita ja ajantaju oli sama kuin Keniassa. Virolaiselta on opittu mielettömän hyvät blinit ja perunasalaatti, bulgariasta vaikka mitä ja varsinkin se, että Bulgarilaiset ja Kreikkalaiset tappelevat kokoajan kuka on keksinyt mm. Tsatsikin, Fetan by KingCoupon"> tai muut. Kosovo opetti baklavan mutta Bulgarilainen tiesi paremman reseptin. Venäläinen opetti Saslikia ja Vodkastakin olen kuullut juttuja. Hapankaalin kuulemma pilasin laittamalla sekaan sinappia. Marokosta opin kanelin ja neilikan käytön lähes jokaisessa ruoassa. Ilmajoelta olen oppinut asioita joita ei tähän sovi jakaa.

Nyt tiimiimme on liittynyt Meksikolainen joka tuli enemmän kuin tarpeeseen. Toinen kun on aitoa itteensä ja minä kun rakastan Meksikolaista ruokaa yli kaiken. Meksikosta olen viimeisen kuukauden aikana oppinut enemmän kuin aiemmin yhteensä. Joka päivä opetellaan jotakin uutta reseptiä. Vastapalveluksena olen luvannut opettaa Karjalanpaistin. Viimeisin oppituntini oli Ceviche joka on yksi suosikeistani  Meksikolaisesta puhuttaessa. Jaan myös ilon muille. Resepti alla. Kokkaa. Nauti.

IMG_3241.JPG