Meikä kuuluu keittiössä sarjaan "Kokeilevat kotikokit". Nyt löytyi hurmaava ohje molekyylikeittiön taitajalta.

Ei muuta kuin hella kuumaksi. Kanadalaisen Francois Chartierin keittokirja Les recettes de Papilles et Molécules valittiin pari vuotta sitten Pariisissa maailman keittokirjakilpailun kekseliäimmäksi. Hänen kehittämiään reseptejä keitettiin myös espanjalaisessa kokeilevien keittiöiden kehdossa El Bulli -ravintolassa.

Mukava seurata erikoista reseptiä, jossa sotivat vastakkain parsan ja suklaan hapot. Tee, paahtaminen, savu, oliiviöljy ja suolakukka taittavat kuitenkin nämä happamuudet ja yhdistävät osat vallan hienoksi kokonaisuudeksi.

Chartier valittiin maailman parhaaksi sommelieriksi 1994, joten siksi myös viinisuositus näin haastavaan ruokaan:

Suklaaparsatnippu vihreitä parsoja200 g korkean kaakaopitoisuuden tummaa suklaata1 tl savustettua teetä, esim Lapsang Souchongia1 rkl ja 1 tl oliiviöljyähienoa suolaa ja suolakukkaaKiehauta tee kattilassa, lisää 1 rkl oliiviöljyä ja hauduta.Katkaise parsojen tyvi ja kuori parin sentin pituudelta. Ruskista parsat 1 tl oliiviöljyssä, jotta ne saavat rapean ja paahteisen pinnan. Suolaa kevyesti, levitä talouspaperin päälle ja siirrä jääkaappiin, jotta kypsyminen loppuu.Sulata suklaa vesihauteessa. Siivilöi tee tai poista teepussi, ja lisää öljyinen tee sulaan suklaaseen.Kasta parsat suklaaseen, jätä rapeat nuppupäät ilman. Ripottele pinnalle suolakukkaa.Viinisuositus: Cabernet Sauvignon