Kakkutikkari-into jyllää yhä. Niiden tekoon on kauppoihin tullut sen seitsemää sorttia konetta. Pihinä en sellaista hankkinut. Ja vot - niinhän tuli vastaan tikkukakkumuotti.

Kakkutikkari-into jyllää yhä. Niiden tekoon on kauppoihin tullut sen seitsemää sorttia konetta. Pihinä en sellaista hankkinut. Ja vot - niinhän tuli vastaan tikkukakkumuotti.

Koklaamaan! Silikoninen kaksiosainen kakkutikkarimuotti paistaa kahdeksan suhteellisen suurta kakkupalloa. Tykkäsin tästä ideasta, kun harmittelin joka kerta tikkukakkuja tehdessäni, että niiden synnyttämiseksi oli paistettava ensin kakku, joka oli sitten jauhettava muruiksi. Tyhmää.

Vähän kyllä epäilytti, toimiiko ranskalaisten systeemi pyöreiden kakkujen synnyttämiseksi. Taikinaa valutetaan muotin toiseen puoliskoon ja päälle painetaan toinen puoli. Sen pallokuvuissa on pieni reikä, josta höyryt pääsevät pihalle. Uunissa taikinan pitäisi sitten kohota täyttämään toinen pallonpuolisko. Jännitti, kun availin muottia, mutta niinhän sieltä paljastui ihan napakanpyöreitä tikkarikakkuja. Kokeilin myös täytetikkarikakkuja, joihin asettelin sydämeksi marjoja ja suklaata. Hyvin nousivat nekin palloiksi.

Taikinaa ei tarvitse lusikoida kuin naftisti reunaan.

Aion kokeilla muottia myös ihan pelkkien onttojen suklaapallojen synnyttämiseen, ilman paistamista. Ja tällähän saa paistettua myös söpöt suolaiset aperitiivipalat.

Tämä tikkukakkuresepti oli muottipaketissa, samoin kuin muutama tikku.

Tikkarikakut

90 g voita90 g suklaata2 munaa90 g raakasokeria50 g jauhojavaniljaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen.Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat, sokeri ja vanilja vaahdoksi. Sihtaa joukkoon jauhot ja sekoita. Yhdistä suklaaseos taikinaan.Kaada taikina muottipuolikkaaseen, sulje toisella ja paista 15 minuuttia.Koristele tikkukakut sulattamalla levy suklaata vesihauteessa. Kasta tikkukakut suklaaseen ja pyörittele pähkinöissä, kookoshiutaleissa tai kaakaojauheessa.