Korkeavuorenkadulla Helsingissä käy kivijalkakaupan ovi tiuhaan. Mutta menkää nyt tekemäänkin ostoksia, älkääkä vain ihailemaan, miten siellä on mahtavat valikoimat ja menette sitten ostoksille kauppakeskukseen.

Mitä täältä ei löydy, sitä ei sitten tarvitsekaan. Aarre Kanthista tuli kauppias kolme vuotta sitten, kun hän nosti Kaartin Kotikaupan jaloilleen.

- Kaupan pito oli aina haaveeni, sanoo entinen toimittaja.

Aarre on puskenut puotipuksujensa kanssa sata neliötä täyteen lähiruokaa, luomua ja sen seitsemää sorttia herkkuja: pikkuleipomojen leipää, maakuntien juustoja ja lihajalostajien ilmakuivattua kinkkua tai Hereford-nakkeja.

Hermannin Viinitilan mehujen, hämäläisen Tapolan tilan parsan ja pientuottajien suklaiden vastapainoksi Kotikaupasta löytyy myös azerbaidzhanilaista granaattiomenamehua tai ruotsalaisia mausteöljyjä.

Kotikaupan kylmähuone on kuin oma juomamaailmansa, kuten tavarataloissa osastoja kutsutaan. Kieli alkaa napsaa, kun tutkailee yli sadan oluen ja siiderin etikettejä eri puolilta Suomea ja neljältä eri mantereelta.

Euron kahvit keitetään vaikkapa Helsingin Kahvipaahtimon kahveista. Ne passaa hörpätä puotitiskiin tai katupöytään nojaten, samaan hintaan sisältyy vastapäisen Johanneksen kirkon ihailu.

Kanth tuntuu tuntevan jokaisen sisääntulevan asiakkaan, kyselee miksi seniorileidiä ei ole näkynyt vähään aikaan ja tykkäsikö 5-vuotias tiskille kurkkiva juniori viimeksi äidin ostamasta luomulimsasta.

Kotikauppa on auki aamusta iltakymmeneen ja kuljettaa tavarat kotiin asti.

Korkeavuorenkatu 1900130 HelsinkiPuh: 09-174 580