Sydänmuffineita Valentiininpäiväksi

Lisää suosikiksi

Valentiininpäivää kaikille tiistaina 14.2. Mikäs sen paremmin päivään sopii kuin ♥-muffinit.

Keski-Euroopassa Valentiininpäivää vietetään rakastavaisten päivänä toisin kuin Suomessa, jossa juhlitaan yleisemmin ystävänpäivää.

Rakastavaisten päivä on yhtä juhlaa suklaan ja kukkien myyjille, jotka ovat täyttäneet vitriininsä sydämillä. Ravintolat tarjoavat romanttisia Valentiininpäivän menyitä.

Ostin juuri ilmestyneen ranskalaisen Sulasydämien tekopaketin, jossa oli mukana neljä paistamisen kestävää ♥-muottia ja yksi muovimuotti, jolla voi valaa suklaasydämiä ja vaikka hedelmähyytelöitä.

Kirjassa on täkyinä parikymmentä reseptiä ja niistä lähti testiin suklaa-karpalomuffinit.

Pienensin reseptiä, jotta sain siitä sopivasti herkuteltavaa kahdelle kyyhkyläiselle. Kuivatut pehmeät karpalot piristävät kivasti käyttämääni tummaa, noin 70 kaakaoprosentin suklaata. Vähän niin kuin rakkaus elämää.

Uunista kun nostelin sydänparit, sieltä pullahtikin perässä kymmenen pikku sydänpoikasta, ne olivat poikineet minimuffineja. Päälle rikoin ohuita valkosuklaahileitä ja ripottelin vielä karpaloita.

Suklaa-karpalomuffinit100 g tummaa leivontasuklaata60 g voita2 munaa75 g hienosokeria60 g jauhoja1/2 rkl kuivahiivaa20 g kuivattuja karpaloita

Sulata voi ja sekoita joukkoon paloittelemasi suklaa.Vatkaa munat ja sokeri, lisää jauhot, johon olet sekoittanut kuivahiivan. Yhdistä suklaaseokseen ja lisää karpalot.Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia. Älä paista liian pitkään, jotta sisus jää pehmeäksi.

Lisää suosikiksi

Kommentit (4)

 • 13.02.2012

  Uura Maku.fi

  Ihanaa ystävänpäivää sinulle Kirsi!

 • 13.02.2012

  Daisy o Carl

  Herkulliselta näyttää :D

 • 13.02.2012

  Makumatkaaja

  Tackar, Daisy&Carl. On niin helppo ohje ja nämä maistuu äijillekin, kun karpalo tuo potkua. Juuri testasin ja Chéri tykkäsi, vaikkei normaalisti syö makeaa.

 • 13.02.2012

  Makumatkaaja

  Ystävänpäivää Hesaan! Vielä täytyy hääräillä kyökissä Saint Valentinin takia. Tulin juuri Geneven keskustan läpi ja joka kukkakaupassa paketoitiin mitä upeimpia kukkapuskia huomiseksi.

Kommentoi

Esikatselu