Makumatkaaja kävi maistattamassa suklaita Zürichissä suklaamessuilla. Siellä teemana olivat uudet suklaamaailmat, justiinsa ennen pääsiäistä.

Makumatkaaja kävi maistattamassa suklaita Zürichissä suklaamessuilla. Siellä teemana olivat uudet suklaamaailmat, justiinsa ennen pääsiäistä.

Olin teemassa kiinni Madagaskarin kaakaoon tehtyjen suklaiden kanssa, vaikkei Madagaskar mikään uusi viljelyalue olekaan. Tuore trendi on, että yhä useammin suklaissa ilmoitetaan, mistä kaakao on kotoisin, eli juuri vaikkapa Madagaskarilta, Venezuelasta, Perusta tai Jaavalta.

Me like, että saadaan tietää, missä kaakao on viljelty.

Jännitin maistelujen aattoon saakka, saapuuko Madagaskarin saarelta suklaapaketti ajoissa ja sieltähän se tömähti sopivasti. Niin sain ihan tajuttoman tuoretta suklaata suoraan Antananarivo-pääkaupungista, Robert-chocolatierilta. Me maisteluun osallistuneet ammattilaiset ja harrastajat vaivuimme kuin Intian valtameren aaltojen vietäviksi, niin trooppiselta suklaa tuoksui ja maistui.

Saarella viljelee kaakao- ja mausteplantaasejaan ruotsalainen Bertil Akesson. Hyvin passasi myös baselilaisen Beschlen suolakukka-pistaasi -lisä miltei meren aaltojen hyväilyssä kasvaneeseen suklaaseen.

Pakkohan täällä on makean kaakaon kukoistaa, kun yksi viljelyaluekin on nimeltään Ampamakia.

Jos kaipaat tällaista tai muunlaista maisteluohjelmaa duunipaikkasi tai järjestösi illanviettoon, heitä viestiä, niin tulen mielelläni järjestämään teillekin elämykselliset maistelut: http://chocoemotions.wordpress.com/