Kerrassaan komea järvimaisema, kaunis Sydän-Hämeen riippusilta ja passelia muonaa, mutta etenkin: ystävällistä palvelua.

 

Tampereelta pärryyttelin kohti Hesaa pitkin vanhaa 130-tietä, kun moottoritie on niin turkasen tylsä. Valkeakoskella alkoi hiukaista, joten Vanajaveden rannalla huikaisevan Sääksmäen riippusillan kupeessa oli pysäyksen paikka. Sillan Helsingin puoleisella rannalla on itseään Hyvän mielen kahvi- ja ruokapaikaksi mainostava Silta. Kerrankin tulee mainokselle katetta. Tampereen puolella on suurempi motelliravintola Viidennumero.

Sillasta saa kotiruokaa ja mikä parasta, ystävällistä palvelua. Äitini halusi keittoa, jota ei ollut listalla, mutta tarjoilijan käytyä kyökin puolella neuvottelemassa, löytyi sieltä ainekset jopa kolmeen keittoon. Hymyilevä tarjoilija kiikutti minulle pöytään kanaburgerin. Annokset ovat reiluja ja niihin kuuluu monipuolinen salaattipöytä alkupaloiksi, leipiä ja kotikaljaa.

Pöytä löytyi paraatipaikalta ikkunan vierestä; hulppeat näköalat uimarannalle ja laivalaituriin. Täällä kelpaa järjestää kokouksia ja merkkipäiviä.

Viidennumeroon pääsee majoittumaan, sieltä voi vuokrata soutuveneen ja kylpeä rantasaunassa.

Lähistöllä on mielenkiintoisia vierailukohteita, kuten kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljee- ja kotimuseo Visavuori, jossa lisäksi pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä. Siellä myös mainio museokahvila. Voipaalan taide- ja kulttuurikeskus täydentää kulttuuriantia.

Sääksmäen SiltaHämeenlinnantie 2803-588 1092040-7467855

Motelli Ravintola ViidennumeroRapolanranta 137700 Sääksmäki03-588 11 88